Vlad Voiculescu, după creşterea ROBOR: Indiferent cât o să se strâmbe Geta Tudose la administratorul pieţei, care este BNR, preţul roşiilor tot o să crească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii în Guvernuul Cioloş, Vlad Voiculescu, de profesie economist, explică de ce a crescut ROBOR-ul, în contextul în care premierul Mihai Tudose a aruncat vina pe Banca Naţionala.

Redăm postarea integrală a lui Vlad Voiculescu: 

„PREŢUL BULIONULUI

Preţului împrumuturilor în lei a crescut semnificativ. Asta pentru că ROBOR a crescut. Domnul Tudose ne spune că altcineva e de vină. De data asta, e de vină BNR.

ROBOR este pur şi simplu un #preţ. Ca orice preţ care nu poate fi reglementat, el este stabilit liber de piaţă. Cam la fel ca preţul roşiilor. Preţul roşiilor se stabileşte liber la piaţă în funcţie de pofta (sau nevoia) de roşii pe de-o parte şi de producţia (sau importul) de roşii pe de altă parte.

Dacă gospodinei Geta (care ţine p'a lu' Tudose din capu' satului) îi ia Dumnezeu minţile şi dintr-o dată vrea să cumpere căruţe întregi de roşii şi să facă o tonă de bulion... preţul roşiilor în localitatea respectivă o să crească, şi o să crească mult. O să crească pentru că şi celelalte gospodine din localitate o să aibă nevoie de roşii, nimeni nu o să vrea să se întoarcă acasă cu plasele goale doar pentru că tanti Geta şi-a pierdut minţile. Preţul roşiilor o să crească aşadar, şi o să crească indiferent ce crede nea Mitică, administratorul pieţei. Ei bine, gospodina Geta este guvernul României. Şi indiferent cât o să se strâmbe Geta Tudose la administratorul pieţei care este Banca Naţională, preţul roşiilor tot o să crească...


Cine o să aibă de suferit? În primul rând cine i-a lăsat banii pe mână Getei Tudose, dar şi tot satul... pentru că toţi o să plătească roşiile mai scump.

Ăsta este preţul bulionului făcut de Geta Tudose. Ăsta este preţul nebuniei“, a scris fostul ministru pe Facebook. 

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, referindu-se la creşterea nivelului indicelui Robor, că probabil ”colegii” de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă, pentru că era rolul băncii naţionale să intervină. ”Măcar să ştim: mai e Banca Naţională a României sau e o structură de zei care se ocupă de propria lor existenţă, foarte bună de altfel”, a afirmat premierul.

”Cred că colegii noştri, ai românilor sau care ar fi trebuit să fie colegii românilor de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă, fiindcă ăsta era rolul BNR - să nu lase să crească şi să nu lase nişte actori să se joace pe această temă”, a afirmat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite