Tensiuni în PNL pe tema numelor de miniştri din Guvernul Ciucă. Ultimele modificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu are şanse să fie noul ministru al Justiţiei. FOTO Arhivă personală / Facebook
Alina Gorghiu are şanse să fie noul ministru al Justiţiei. FOTO Arhivă personală / Facebook

Discutarea numelor de minişri din Guvernul Ciucă, deşi un Cabinet minoritar cu şanse mici să treacă la votul din Parlament, a încins spiritele în PNL. După lista iniţială despre care au vorbit Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu cu Klaus Iohannis, liberalii au ajustat componenţa cu nume-surpriză. Ultimul cuvânt îl are Biroul Executiv.

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că la Justiţie ar urma să nu mai fie Cătălin Predoiu, ci Alina Gorghiu, o apropiată a lui Florin Cîţu. De asemenea, Alina Gorghiu are o relaţie bună şi cu Palatul Cotroceni, fiind persoana lăsată de Klaus Iohannis la conducerea PNL, după alegerea sa ca preşedinte. 

Cătălin Predoiu, iniţial văzut ca favorit la Justiţie, cel mai probabil va fi mutat la Ministerul Apărării. Prima variantă la Apărare era un tehnocrat, Simona Cojocaru. 

De asemenea, la Digitalizare nu este Pavel Popescu, ci Robert Sighiartău (vicepreşedinte PNL). Întreaga listă şi eventualele modificări ale ei vor avea loc într-un Birou Executiv care începe la ora 15.00. Iniţial şedinţa trebuia să aibă loc la 11.00, dar a fost amânată din cauza nemulţumirilor din rândul conducerii liberale.

Nu în ultimul rând, Marcel Boloş ar putea prelua Transporturile, în locul lui Cristian Buşoi, au precizat surse din conducerea PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite