Surse. USR vrea o pondere de 3 la 1 pe listele comune cu PLUS pentru locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR va solicita o pondere a candidaţilor de 3 la 1 pe listele comune cu PLUS pentru alegerile locale din iunie. Anunţul a fost făcut de Dan Barna la un teambuilding al partidului organizat la Sibiu în acest weekend, susţin surse politice pentru Adevărul. Negocierile vor începe săptămna viitoare.

Ponderea e valabilă atât pentru consiliile locale, cât şi pentru consiliile judeţene. ”De aici pleacă negocierea cu PLUS. La trei candidţai USR, să fie un candidat PLUS”, susţin surse prezente la teambuildingul USR de la Sibiu.

Candidaţii comuni pentru primării vor fi aleşi în urma unor sondaje de opinie şi a negocierilor pe plan local. La Bucureşti, Dan Barna şi Dacian Cioloş vor alegeri  primare pentru desemnarea candidatului la Primăria Generală. Vlad Voiculescu, candidat PLUS la Primăria Capitalei, a explicat, la Adevărul Live, care sunt atuurile sale în competiţia internă cu Nicuşor Dan.

PNL a devansat USR-PLUS în Capitală

PNL este cotat cu 32% intenţie de vot pentru Primăria Capitalei, în timp ce Alianţa USR-PLUS înregistrează 29%. PSD nu trece de 15%, spre deosebire de Gabriela Firea, care atinge 30%. Datele apar într-un sondaj comandat de Nicuşor Dan, însă nu au fost făcute publice de candidatul independent, susţin surse din USR pentru Adevărul. Cifrele au fost prezentate de Nicuşor Dan atât în filiala USR Bucureşti, cât şi în discuţiile cu liderii PLUS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite