Dăncilă, discuţii cu liderii USR despre OUG pe codurile penale. Barna: O ordonanţă ar decredibiliza România în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Viorica Dăncilă, alături de delegaţia USR. FOTO gov.ro
Premierul Viorica Dăncilă, alături de delegaţia USR. FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă discută la Guvern cu liderii USR pe tema ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale. Tudorel Toader a fost şi el przent la întâlnire. Liderul USR, Dan Barna, a precizat că i-a spus şefului Guvernului că o eventuală ordonanţă ar decredibiliza România în UE şi toată atenţia va fi atrasă de tema Justiţiei, nu de subiectului deţinerii preşedinţiei Consiliului UE.

UPDATE Dan Barna, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă: A fost o întâlnire consistentă. Am stat de vorbă aproximativ 80 de minute. Ne-am adresat dânsei în calitatea de premier. Am trimis punctul de vedere că emiterea unui OUG pe Justiţie ar crea o criză de percepţie, o criză socială, care ar acoperi preluarea preşedinţiei Consiliului UE. 

Am accentual elementul important, al preluării preşedinţiei. România va prelua preşedinţia Consiliului UE. O ordonanţă ar crea o vulnerabilitate de mesaj, ar decredibiliza România în UE.

***

„Doamna prim-ministru m-a solicitat să particip la Guvern alături de domnia sa la o întrevedere. Nu ştiu ce întrevedere are, dar cu siguranţă, discuţia are şi o componentă juridică, din moment ce m-a invitat pe mine, astfel cum şi alte discuţii la care sunt invitat au componentă juridică şi nu politică”, a declarat ministrul Tudorel Toader, înainte de a merge la Guvern, rereindu-se la întrevederea pe care o au doi lideri ai USR cu Viorica Dăncilă. 

Mai exact, preşedintele USR, Dan Barna, şi unul dintre vicepreşedinţi, Ion Stelian, sunt cei care au mers în audienţă la Viorica Dăncilă pentru a discuta despre tema modificării legislaţiei penale prin ordonanţă de urgenţă. 

„În atenţia doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România vă solicită în regim de urgenţă o audienţă pentru a discuta despre planul Guvernului de a modifica prin ordonanţă de urgenţă Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Juriştii grupului USR au realizat o analiză asupra modificărilor recente ale legislaţiei penale care deşi au fost declarate constituţionale de către judecătorii Curţii Constituţionale, nu sunt oportune şi vor pune în pericol siguranţa naţională”, potrivit documentului adrest de Dan Barna  premierului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite