Scandal în Parlament după ce Bacalbaşa a folosit un terman nazist la adresa unui membru din Opoziţie

Scandal în Parlament după ce Bacalbaşa a folosit un terman nazist la adresa unui membru din Opoziţie

Nicolae Bacalbaşa FOTO Arhivă

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a atras noi critici asupra sa miercuri în şedinţa din plenul Camerei Deputaţilor după ce acesta i-a adresat deputatului USR Stelian Ion că este un „untermensch”, termen nazist pentru „non-arieni”. Deputatul Ovidiu Ganţ din partea grupului minorităţilor a fost primul care a reacţionat şi a spus despre afirmaţiile lui Bacalbaşa că reprezintă „a o nouă ticăloşie a regimului PSD”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul dezbaterilor de miercuri din Camera Deputaţilor pe tema abrogării Legii recursului compensatoriu, Bacalbaşa a spus că pentru el deputatul USR Stelian Ion reprezintă un „untermensch”, pentru ca mai apoi să adauge că „tot avem un preşedinte german”.

„Sigur că aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale şi culturale. Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuşi, eu nu înţeleg şi să suport mârlănia unui individ care pentru mine personal este untermensch, că tot avem un preşedinte german, care vorbeşte, după ce am votat şi eu şi colegii mei, despre decizii ruşinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt ruşinoase sau neruşinoase. Deciziile Parlamentului sunt deciziile Parlamentului. (...) Să ne ferim ca naiba de mârlani care ajung la microfon”, a spus Bacalbaşa, referindu-se la deputatul USR Stelian Ion, care a criticat Legea recursului compensatoriu, potrivit Agerpres.

Reprezentant al grupului minorităţilor, deputatul Ovidiu Ganţ a criticat declaraţiile social-democratului, subliniind că asocierea cu preşedintele României reprezintă „o mizerie inimaginabilă”.

„Am asistat astăzi din nou la intervenţia unui deputat PSD care a folosit terminologia regimului nazist din Germania anilor 30 - 40 la adresa unui coleg deputat, indiferent care ar fi acesta. Este absolut inacceptabil. Mai mult, asocierea, ca să citez, "că tot avem preşedinte german", este o mizerie inimaginabilă, o nouă ticăloşie a regimului PSD la adresa preşedintelui României şi a minorităţii germane pe care o reprezint în Parlament. Şi eu sunt german, domnule deputat, şi ce legătură are asta cu regimul nazist din Germania şi cu terminologia acestor criminali? Nu vă este ruşine să veniţi în faţa Parlamentului României să vă adresaţi de maniera asta unui coleg? Nu vă este ruşine să faceţi acest lucru în raport cu preşedintele ţării?”, a afirmat Ovidiu Ganţ.

Acesta a adăugat apoi că asemenea atacuri şi asocieri naziste nu sunt izolate şi că întrecut şi alţi membri PSD s-au folosit de ele.

„Continuaţi ce au făcut Pop, Vâlcov şi Vasilescu, reprezentanţi certaţi cu legea, sancţionaţi de CNCD. Este inadmisibil. Ştiţi că este infracţiune în România să faci apologia regimului nazist şi a simbolurilor naziste, a terminologiei naziste?. Nu vă este ruşine, domnule deputat? Nu aveţi ce căuta în Parlament. Sunteţi o ruşine pentru România şi pentru Parlament”, a mai spus Ovidiu Ganţ.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis şi-au cerut scuze pentru afirmaţiile lui Nicolae Bacalbaşa.

„Aş dori să-mi cer şi eu scuze pentru colegul meu din PSD şi faţă de preşedintele României”, a spus Ciolacu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările