Reacţia preşedintelui Iohannis după exploziile din Sri Lanka

Reacţia preşedintelui Iohannis după exploziile din Sri Lanka

Klaus Iohannis FOTO Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, condoleanţe tuturor celor afectaţi de exploziile din Sri Lanka şi a afirmat că „trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Condamn cu fermitate atacurile teribile împotriva unor oameni nevinovaţi din #SriLanka în Duminica Paştelui. Condoleanţele mele tuturor celor afectaţi. Trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei“, a scris, duminică, Iohannis pe Twitter, potrivit news.ro.

Cel puţin 185 de persoane, între care 35 de străini, au fost ucise şi alte peste 560 rănite într-un atac coordonat fără precedent comis duminică în Sri Lanka, un stat insular din Asia de Sud.

Mai devreme, MAE a transmis că Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile din Sri Lanka, iar autorităţile locale nu au notificat până în prezent ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate. Nici la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

Harta exploziilor din Sri Lanka: Oraşele, bisericile şi hotelurile vizate de atacatori

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: