Proiect: PMP vrea vot electronic sau prin corespondenţă pentru alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac, preşedintele PMP. FOTO Mediafax
Eugen Tomac, preşedintele PMP. FOTO Mediafax

Mai mulţi parlamentari ai PMP au depus un proiect de lege prin care vor ca următoarele alegeri locale să nu mai aibă loc prin vot în secţii, ci votul să fie prin corespondenă sau electronic.

Propunerea legislativă menţionată, prin derogare de la prevederile Legii 115/2015, prevede că, alegerile locale din anul 2020, nu se aplică procedura de votare la secţiile de votare.  Astfel, propunerea e ca alegerile locale să se desfăşoare fie prin vot prin corespondenţă, fie prin vot electronic. 

„În contexul actual, răspândirea virusului COVID-19 este o urgenţă de sănătate publică pentru cetăţeni. Având în vedere necesitatea prevenirii răspândirii COVID-19, întrucât statul etse obligat să ia măsuri pentru asigurarea sănătăţii publice a cetăţenilor, se impun unele măsuri privind buna organizare  şi desfăşurare a alegerilor locale din anul 2020”, se arată în expunerea de motive. 

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii, Guvernul stabileşte, prin hotărâre, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente şi a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, procedurile de votare prin corespondenţă şi în mod electronic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite