Proiect de lege: Animalele din grădinile zoologice ar putea fi vândute la circ sau sacrificate, dacă sunt prea multe din aceeaşi specie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camera Deputaţilor. FOTO: Shutterstock
Camera Deputaţilor. FOTO: Shutterstock

Legea grădinilor zoologice ar putea fi modificată astfel încât animalele în surplus aflate in captivitate să poată fi vândute către asociaţiile de vânătoare sau la circ, ori, după caz, sacrificate, propun doi deputaţi PNL. Cei doi parlamentari motivează că animalele se înmulţesc în captivitate şi „trăiesc în condiţii de stres şi presiune”.

Conform proiectului iniţiat de Calotă Florica Ica şi Maria Stoian, deputaţi PNL, Legea Grădinilor zoologice şi acvariilor publice nr. 191/2002 va fi modificată pentru a include amendamentul 12-1, informează Digi24: „Surplusul prevăzut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vânătoare, manejurilor şi circurilor sau vândut pentru sacrificare unităţilor autorizate în acest sens”.

Este vorba despre „surplusul de exemplare din speciile sălbatice provenite din înmulţirea în captivitate, pentru care condiţiile de păstrare în grădinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat în scris transferul acestora la alte unităţi similare".

Posibilitatea de a vinde animalele sălbatice ar asigura grădinilor zoologice „efecte pozitive asupra animalelor rămase” şi asupra activităţii economice a acestora, arată cei doi deputaţi. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite