Probleme privind secţiile de votare din diaspora. Ludovic Orban: „Au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire de membri”

Probleme privind secţiile de votare din diaspora. Ludovic Orban: „Au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire de membri”

Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că în mai multe secţii de votare din diaspora au apărut probleme pentru că lipsesc o parte din ceic are fac parte din Biroul electoral al secţiei de votare. Potrivit lui Orban au fost depuse în jur de 130 de cereri de înlocure a unor membri.

„Procesul de votare se derulează în condiţii bune. Sigur, că au apărut mici situaţii. Mi-a spus domnul ministru, legat de viteaza foarte lentă de reacţie a Biroului Electoral, în cursul zilei de ieri, în cazul înlocuirilor de delegaţi la secţiile de votare, respectiv a suplimentărilor de delegaţi la secţiile de votare, în care neavând decât două şedinţe Biroul Electoral pentru secţiile din străinătate, a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire. Astăzi, au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire şi tot cam atâtea, 113, dacă ţin bine minte, de suplimentare. Astăzi sunt 100 de cereri de suplimentare care sperăm să fie aprobate cât mai repede, pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiţii la nivelul fiecărui Birou Electoral de secţie de  votare”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă,după o  vizită la Ministerul Afacerilor Externe. 
 
Premierul a subliniat că procesul de înlocuire a membrilor absenţi a fost mai uşor în prima zi, însă de azi deja procedurile sunt destul de dicficile şi ar trebui motive excepţionale. 
 
„În prima zi a existat posibilitatea de înlocuire. Începând de astăzi şi mâine, înlocuirea se face numai în situaţii excepţionale, dar suplimentările se pot discuta. Înlocuirile se fac atunci când titularul care reprezintă un partid politic în Biroul Electoral al secţiei de votare nu se prezinta, se formulează din partea partidului cerere de înlocuire. Aceste cereri sunt importante, pentru că nu toate secţiile au numărul de reprezentanţi, să zic, din partea fiecărui partid. Sunt multe secţii care au 5,6,7 reprezentanţi  şi pentru derularea în bune condiţii a procesului electoral este nevoie de  un număr cât mai larg de  reprezentare şi pentru a nu lăsa secţii cu numere foarte mici de reprezentanţi”, a completat Orban.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: