Premierul şi Administraţia Prezidenţială au publicat fotografii în care Iohannis apare alături de Cîţu. Analist: Prim-ministrul încearcă să obţină avantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis. FOTO: Facebook/ Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis. FOTO: Facebook/ Florin Cîţu

Premierul Cîţu a postat, duminică, fotografii de la Ziua Marinei, în care apare alături de preşedintele Klaus Iohannis, în ipostaze relaxate, stând de vorbă şi zâmbind larg. Şi Administraţia Prezidenţială a publicat imagini de la eveniment, în care apar cei doi oficiali.Consultat de Adevărul, analistul politic George Jiglău, a explicat cum ar putea fi interpretată apariţia atitudinea acestora.

După festivitatea organizată de Ziua Marinei la Constanţa, premierul Florin Cîţu a postat o serie de fotografii alături de preşedintele României, însoţite de un mesaj în care atrage atenţia asupra participării la eveniment alături de Klaus Iohannis.

„M-am bucurat să particip, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la ceremoniile organizate de Ziua Marinei. Felicitări tuturor marinarilor noştri, care, prin muncă, seriozitate şi profesionalism aduc cinste României oriunde în lume! La mulţi ani Marinei Române şi Forţelor Navale!”, a scris Cîţu pe Facebook. 

Consultat de „Adevărul”, analistul politic George Jiglău susţine că prezenţa preşedintelui alături de premier poate fi interpretată drept un mesaj, însă menţionează că este necesar ca poziţionarea lui Klaus Iohannis să fie exprimată clar.

„Faptul că preşedintele a apărut la acest eveniment alături de Cîţu valorează mai mult decât imaginile pe care le-a postat premierul ulterior. Pe de altă parte, este o festivitate la care e normal ca preşedintele şi primul ministru să apară împreună. (..) Ce am văzut astăzi este mai degrabă din perspectiva premierului să încerce să mai abată atenţia de la ce s-a întâmplat sau să aibă un soi de sprijin.Nu este neapărat mesajul preşedintelui, ci al premierului Cîţu. Poate să fie un mesaj, dar pe măsură ce se apropie congresul mă aştept să aibă o poziţionare mai clară”, a explicat Jiglău.

În afara de încercarea de a abate atenţia de la scandalul legat de condamnarea din SUA, Florin Cîţu ar încerca şi să obţină avantaj în competiţia internă, consideră analistul: „Putem să interpretăm că încearcă să se folosească de imaginea preşedintelui că să câştige avantaj în competiţia pentru partid”.

George Jiglău menţionează că susţinerea preşedintelui poate să fie decisivă pentru oricare dintre candidaţii la Congresul din septembrie. „Mesajele pe care le dă Iohannis o să conteze foarte mult. E firesc pentru Cîţu să încerce să aibă o relaţie bună cu Iohannis. Cîţu are problema asta de imagine pe care vrea să o rezolve, iar faptul că apare într-o ipostază oficială alături de preşedinte, care este un om foarte influent în PNL, îl ajută”, a conchis Jiglău.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite