Ponta: „Eu nu denunţ pactul cu Băsescu“

Ponta: „Eu nu denunţ pactul cu Băsescu“

Victor Ponta şi Traian Băsescu au o relaţie tensionată

Premierul Victor Ponta i-a replicat lui Traian Băsescu, spunând că el nu va denunţa parcul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu deşi acesta l-a încălcat de sute de ori până în prezent şi arată că gestul şefului statului de a discuta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Eu nu denunţ pactul deşi preşedintele a fost consecvent până acum, în sensul că l-a încălcat de sute de ori. Preşedintele astăzi zice una, mâine zice alta", a spus Ponta la Antena 3.

El a susţinut că preşedintele are "procurori favoriţi şi procurori nefavoriţi" şi că discuţia avută de acesta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

"Eu n-am vorbit niciodată cu domnul Niţu nici pe cine propune, nici pe cine revocă. Am constatat azi că preşedintele Băsescu l-a sunat pe procurorul general şi i-a spus pe cine să pună în justiţie, se mai şi laudă cu asta. Faptul că preşedintele Băsescu are procurori favoriţi şi procurori nefavoriţi este un mod de a interveni în justiţie. E cea mai brutală ingerinţă pe care o poate face cineva", a afirmat Ponta.

Premierul a insistat că Papici şi-a terminat mandatele, iar ministrul Justiţiei şi procurorul general au aplicat legea adoptată în perioada în care Monica Macovei era ministru al Justiţiei, fără ca el, ca prim-ministru, să fie implicat în aceste schimbări şi fără să fi vorbit cu procurorul general.

"Cel care face presiune şi intră cu bocancii în justiţie e preşedintele Băsescu. Tot acest circ pe care îl face preşedintele este de fapt disperarea lui Traian Băsescu că nu mai controlează în totalitate zona în care era domnul Morar şi toţi ceilalţi. Traian Băsescu sună şi bate cu pantoful în masă ca la el pe navă. Foarte bine că procurorul general a aplicat legea şi nu s-a intimidat la ţipetele lui Băsescu", a adăugat Ponta.

La emisiunea „Evenimentul Zilei” de la B1TV, preşedintele Traian Băsescu a declarat că  va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, "s-a prăbuşit ieri".

„O să fac o analiză şi în după-amiaza asta mă voi pronunţa. Categoric, cel mai important punct, independenţa justiţiei, s-a prăbuşit ieri, cu binecuvântarea premierului Ponrta şi acest lucru mă face să mă îndrept spre denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora mi-am pus obrazul“, a spus Băsescu.

Citeşte şi:

Băsescu: „Ponta s-a băgat cu bocancii în Justiţie de dragul lui Dragnea. Mă gândesc să denunţ pactul de coabitare“

Invitat în cadrul emisiunii „Evenimentul zilei” de la B1TV, preşedintele Băsescu Traian a declarat, joi, că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii, menţionând că cel mai important punct, independenţa Justiţiei, „s-a prăbuşit ieri” şi acest lucru îl face să se îndrepte spre denunţarea acestui pact.

Traian Băsescu, despre cazul Papici: „Niţu, Cazanciuc şi Ponta au compromis România“

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, referitor la recentele schimbări la nivelul DNA, că este o imixtiune a politicului, ca urmare a anunţului privind începerea urmăririi penale în cazul lui Dan Voiculescu şi finalizarea dosarului lui Liviu Dragnea.

Băsescu, despre alegerile prezidenţiale: „Ponta ar putea fi bătut de un candidat ca Boc“

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că PSD va avea candidat propriu la Preşedinţie, iar fostul premier Emil Boc are şanse mai mari să-l învingă pe Victor Ponta decât Mihai Răzvan Ungureanu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările