PNL nu vrea ca primul premier să fie de la PSD. Sighiartău: „Nu există această variantă”/ Rareş Bogdan: „Este linie roşie. E timpul să nu mai dormim”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Sighiartău vrea ca PNL să dea primul nume de premier. FOTO: Facebook
Robert Sighiartău vrea ca PNL să dea primul nume de premier. FOTO: Facebook

Robert Sighiartău, vicepreşedintele PNL, a declarat că liberalii nu sunt de acord ca PSD să facă prima propunere de premier, care să stea la Palatul Victoria în primul an şi jumătate. Varianta ca propunerea noului şef al Executivului să stea în mâinile PNL, în primă fază, este susţinută şi de Rareş Bogdan, care a declarat că este „singura opţiune pentru a continua discuţiile cu PSD”.

UPDATE- Rareş Bogdan a declarat că „este obligatoriu” ca PNL să facă prima propunere pentru şefia Guvernului, aceasta fiind singura opţiune pentru liberali de a continua negocierile cu PSD. 

„Este obligatoriu să mergem cu o variantă. Singura opţiune pentru noi, pentru a continua discuţiile cu PSD, este ca primul premier să fie PNL. Este linie roşie. Pe acest premier îl veţi afla astăzi, după care vom continua discuţiile cu cei din PSD pentru a definitiva programul de guvernare. (...) Voi propune, imediat după ce avem propunerea de premier oficială, că e timpul să nu mai dormim şi să terminăm”, a transmis Rareş Bogdan joi, la sediul partidului.

***

Întrebat dacă este exclus ca în şedinţa Biroului Executiv de joi liberalii să supună la vot un nume de social-democrat pentru funcţia de premier, Sighiartău a transmis: „Din punctul meu de vedere, da. Nu există această variantă pentru mine, ca membru al PNL, şi nici pentru partid”.

Liderul PNL a mai subliniat că liberalii nu vor fi de acord cu varianta primului premier din partea PSD. „Ţin legătura cu colegii mei şi nu cred că sunt de acord să votăm un premier social-democrat în primul an jumătate”, a mai spus Robert Sighiartău. 

Partidul Social Democrat a decis, printr-un vot în interiorul formaţiunii, să facă prima propunere pentru şefia Guvernului, în persoana lui Marcel Ciolacu. Ulterior, miercuri seara, Florin Cîţu le-a transmis jurnaliştilor că şi el i-a indicat un nume de premier lui Ciolacu: „I l-am propus lui Ciolacu pe Rafila, dar n-a fost de acord”. 

În replică, preşedintele PSD a afirmat că acceptă propunerea lui Florin Cîţu şi că îşi va convinge colegii de partid să îl voteze pe Alexandru Rafila.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite