Plagiatul premierului Ciucă şi stabilitatea României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Scandalul declanşat în jurul acuzaţiilor de plagiat formulate la adresa premierului Nicolae Ciucă a ajuns la un alt nivel.

După operaţiunea de kompromat orchestrată chiar de către autorităţile statului, care a avut drept scop intimidarea şi discreditarea jurnalistei de investigaţii Emilia Şercan, cea care a dezvăluit în premieră că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este plagiată, de data aceasta a venit rândul „câmpului tactic” din justiţie să intre în acţiune. Şi să încerce să-i spele imaginea generalului de armată propulsat de către Klaus Iohannis chiar la vârful guvernului României în plină criză economică.

Judecătoarea Ionela Tudor de la Curtea de Apel Bucureşti, cea care a dispus dintr-un foc suspendarea sesizărilor privind posibilul plagiat al premierului Ciucă, uitând, probabil, că trebuie să apere Constituţia şi legile ţării şi că trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire, a azvârlit fără ezitare roba de judecător şi a îmbrăcat uniforma de gardian al intereselor personale, de imagine şi electorale ale liderului PNL. Cine ştie, poate doamna judecător suferă de securism, vorba domnului Eduard Hellvig de la SRI.

Luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului” – a notat în motivarea deciziei magistratul cu „reputaţia premierului Ciucă” în suflet.

De altfel, această halucinantă motivare, chiar ea plagiată, a judecătoarei Tudor a stârnit o uriaşă indignare la nivelul societăţii, iar mai multe ONG-uri au şi transmis o sesizare către CSM şi Inspecţia Judiciară care vizează cele două dosare aflate pe rolul Curţii de Apel ce au legătură cu suspiciunile de plagiat ale premierului Ciucă fiind indicată o posibilă încălcare a Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, precum şi încălcarea dreptului la un proces echitabil, respectiv a noţiunii de instanţă independentă. Ce sorţi de izbândă va avea această sesizare vom vedea.

Însă spălarea „cadavrului politic” al premierului Ciucă de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti loveşte în plin în imaginea şi credibilitatea atât pe plan intern, cât şi pe cel extern a coaliţiei aflate la guvernare. PSD şi PNL sunt cele mai puternice şi importante partide de pe scena politică, conform rezultatelor obţinute la  ultimele alegerile parlamentare. Prin urmare, ar trebui să dispună de o duzină de lideri capabili să preia în orice moment funcţia de prim ministru în scenariul în care Nicolae Ciucă nu ar mai putea să îşi continue mandatul. Or, din „analiza” doamnei judecător reiese faptul că la conducerea ţării se află două partide extrem de slabe, aflate într-o mare criză de lideri. O situaţie care îi va determina pe duşmanii României să îşi frece mâinile de bucurie.

Spre deosebire de Victor Ponta, celălalt premier al României acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat, care a fost ales în fruntea PSD în urma unei competiţii de infarct cu Mircea Geoană, Nicolae Ciucă este fiul ploii în PNL. Dacă nu ar fi fost moftul lui Klaus Iohannis, Ciucă nu ar fi reuşit niciodată să preia conducerea acestui partid. Nici electoratul şi nici liderii liberali nu mor de dragul generalului Ciucă, iar acest lucru se vede destul de clar în sondajele de opinie. De altfel, o eventuală mazilire a generalului din fruntea guvernului şi a PNL ar fi chiar un real câştig electoral pentru partid.

În cei şapte ani de mandat, stabilitatea guvernării şi, implicit, a ţării nu a fost niciodată o preocupare prea mare pentru Klaus Iohannis. De la alegerea în funcţia de preşedinte şi până în acest moment, acesta a schimbat nu mai puţin de opt premieri. Îngrijorările exprimate cu atâta patimă de către judecătoarea Ionela Tudor nu vizează stabilitatea ţării, ci chiar stabilitatea lui Klaus Iohannis. Pentru că prăbuşirea generalului Nicolae Ciucă va genera, în mod automat, şi prăbuşirea preşedintelui Klaus Iohannis. Cu mult zgomot!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite