Orban, după dublarea alocaţiilor: Oamenii ăştia nu înţeleg situaţia în care ne aflăm. Eu mă bazez pe români, nu pe ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban a precizat că bugetul pentru 2020 nu se bazează pe minciunile din anii anteriori. FOTO gov.ro
Ludovic Orban a precizat că bugetul pentru 2020 nu se bazează pe minciunile din anii anteriori. FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, la Digi 24, după votul din Parlament cu privire la dublarea alocaţiilor pentru copii, că „orice cheltuială suplimentară la buget, aşa cum e construit, nu poate fi suportată decât dacă se renunţă la alte categorii de cheltuieli”.

„Suntem după un an 2019 în care politicile guvernamentale ale PSD au creat o risipă de neimaginat. În 2020, România trebuie să dea un semnal de responsabilitate“, a declarat premierul la Digi 24.

Orban a precizat că bugetul pentru 2020 nu se bazează pe minciunile din anii anteriori, fiind construit într-un mod realist.

„Bugetul a fost construit în nişte constrângeri inimaginabile, dar a fost construit realist. Nu se bazează pe minciunile din anii anteriorii. N-am spus că va fi creştere economică de 5,5%. Creşterea a fost de 4%. Noi construim bugetul pe prognoze realiste, nu generăm cheltuieli fără acoperire“, a afirmat Ludovic Orban.

„Să vii cu o sarabandă de măsuri, cu creşterea alocaţiilor, cu două salarii la angajare la profesori, cu şase salarii la pensionare, cu 10.000 de lei pentru medicii veterinari. Oamenii ăştia nu înţeleg în situaţia în care ne aflăm. Eu mă bazez pe români, nu pe ei. Şi eu vreau creşterea alocaţiilor pentru copii, mi-o doresc, dar nu există să faci lucrul acesta după un an după ce ai mai crescut-o o dată. Fie provoci inflaţie, fie aduci bugetul în situaţia în care nu mai poţi să faci plăţi. O completă lipsă de responsabilitate. Vor să ducă şi mai jos imaginea României, unii parcă vor să facă ţara praf“, a continuat liderul PNL.

„Creştem alocaţiile sau pensiile? Scădem TVA sau renunţăm la nişte venituri care nu se mai duc în educaţie? Nu putem accepta aşa ceva. Am gândit bugetul extrem de cumpănit“, a adăugat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite