Orban, despre anunţul lui Marcel Ciolacu că va demisiona pentru a nu beneficia de pensie specială: „O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud”

Orban, despre anunţul lui Marcel Ciolacu că va demisiona pentru a nu beneficia de pensie specială: „O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud”

Ludovic Orban, FOTO gov.ro

Ludovic Orban a comentat, luni seară, anunţul lui Marcel Ciolacu, că va demisiona înainte de finalizarea mandatului, pentru a nu beneficia de pensie specială. Orban susţine că parlamentarii beneficiază de pensia specială şi dacă nu duc la îndeplinire mandatul, iar Ciolacu are deja un mandat întreg. În replică, Ciolacu i-a cerut liderului PNL să nu mai mintă, afirmând că şi la finalul primului mandat a demisionat înainte de finalizarea acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud. Sunt obişnuit cu PSD că minte şi când respiră, dar n-aş fi crezut că pot fi capabili de asemenea demagogie mincinoasă. Domnul Ciolacu şi ceilalţi pesedişti care a anunţat domnul Ciolacu că îşi dau demisia, cei mai mulţi au mai multe mandate, ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are deja un mandat întreg, 2012 – 2016, fiind la al doilea mandat”, a afirmat, luni seară, la Realitatea Plus, Ludovic Orban. 
 
Acesta crede că demisia înainte de finalizarea mandatului este „demagogie”. 
 
„Să minţi cu atâta neruşinare românii, spunând că nu beneficiezi de pensie specială dacă îţi dai demisia înainte de finalizarea mandatului, este de neacceptat. Nu este adevărat. I se calculează pensia specială pentru perioada de mandat pe care a petrecut-o. Va avea calculată indemnizaţia pentru mandat, cu o zi în minus. Nici nu pot să calific această declaraţie. PSD a inventat pensiile speciale”, a mai afirmat liderul PNL. 
 
Orban a precizat că există o soluţie simplă: „Solicit domnului Ciolacu, dacă vrea să desfiinţeze pensiile speciale pentru parlamentari, că tot au majoritate, să convoace săptămâna aceasta Birourile Permanente Reunite şi să se adopte unul dintre proiectele de lege (...) încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar de pensie specială. Demagogia asta este praf în ochi alegătorilor”. 
 
În replică, Marcel Ciolacu a intervenit în aceeaşi emisiune şi a explicat că nu are niciun mandat întreg de parlamentar: „Am o rugăminte către Ludovic Orban, cel puţin în spaţiul public să nu mai iasă cu minciuni. Eu sunt la al doilea mandat, dar şi la finalul primului am făcut acelaşi gest, pentru a nu beneficia de pensia specială”. 
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările