Iohannis: Voi aştepta cu consultările formale până când în discuţiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, şeful statului FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis, şeful statului FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va convoca consultări la Palatul Cotroceni pentru propunerea unui nou premier privind formarea Guvernului. Şeful statului a mai declrat că va convoca consultările în momentul în care în discuţiile dintre partide se cristalizează o majoritate.

UPDATE

„Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament şi Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentant în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuţiile şi acest lucru este foarte bun. Încercările de a forma un Guvern minoritar nu au dus la rezultate şi, în consecinţă, nu pot să accept în continuare astfel de abordări. Voi aştepta cu consultările formale până când în discuţiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci voi convoca consultări pentru formarea unui noiu Guvern”, a declarat şeful statului. 

Şeful statului a mai anunţat că vacanţa şcolară nu va fi prelungită. 

***

Şeful statului, Klaus Iohannis, va avea o declaraţia de presă după ce are loc o rundă de consultări în PNL şi PSD, după ce anterior liberalii au mers la negocieri şi cu liderii din USR. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite