Noii judecători ai Curţii Constituţionale au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Ce le-a transmis Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cei trei noi judecători numiţi la Curţea Constituţională a României au depus jurământul de învestitură, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni. Mandatul acestora este de nouă ani. Şeful statului le-a transmis să vegheze în continuare la respectarea Consituţiei, mai ales că este o muncă de mare răspundere.

UPDATE Cei trei noi judecători au depus jurământul de învestitură. După depunerea jurământului, şeful statului le-a adresat câteva cuvinte: „E o muncă de mare răspundere şi sunt convins că o duceţi la bun sfârşit. Doresc mult succes celor şi judecătorilor care îşi continuă mandatul. Vă doresc să vegheaţi la respectarea Constituţiei. Vă doresc numai bine şi sănătate”.

***

La Palatul Cotroceni va avea loc evenimentul prin care va fi consfinţită completarea Curţii Constituţionale cu trei noi judecători. Iuliana Scântei, Bogdan Licu şi Mihaela Ciochinî vor depune, de la ora 13.00, jurământul de învestitură şi îşi vor prelua mandatele de magistraţi CCR, pentru următorii nouă ani. 

Iuliana Scântei a fost numită de Senatul României pentru un mandat de judecător CCR. Bogdan Licu a fost numit de Camera Deputaţilor pentru această funcţie, în timp ce Mihaela Ciochină a fost alegerea preşedintelui Klaus Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite