Noi negocieri PNL-PSD. Înaintea întâlnirii, şedinte interne la ambele partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

PNL şi PSD s-au reunit în şedinţe interne, urmând ca cele două partide să reia astăzi negocierile privind programul de guvernare. Liderii politici urmează să stabilească şi membrii viitorului Executiv.

Cele două formaţiuni au şedinţe interne, urmând ca la ora 13.00 să aibă loc o nouă întâlnire între liderii partidelor partidelor pentru a discuta pe programul de guvernare. 

PSD şi PNL au mai avut întâlniri în ultimele doua zile pentru a pune la punct toate domeniile, cele trei formaţiuni încercând armonizarea programelor de guvernare astfel încât să poată forma o majoritate parlamentară.

Unul dintre domeniile asupra căruia liderii politici nu s-au înţeles este justiţia. PSD susţine menţinerea Secţiei Speciale, iar PNL vrea desfiinţare.

PNL, PSD şi UDMR urmează să stabilească şi cine va face parte din Guvern, însă, surse politice au declarat pentru „Adevărul” că un alt blocaj privind negocierile formării noului Executiv este alegerea premierului, iar liderii celor trei partide urmează să aibă o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a fi deblocată situaţia. 

În ceea ce priveşte împărţirea ministerelor, numărul de ministere va fi majorat la 20. 

Potrivit PSD, care susţine ideea unui Guvern tehnocrat, din viitorul Executiv vor face parte profesionişti. 

Liderul liberalilor Florin Cîţu este însă un opozant al ideii. În urmă cu câteva luni, într-o discuţie la TVR1, Florin Cîţu a declarat: „am mai participat la un guvern tehnocrat în 2016. A fost dezastru. A fost un guvern tehnocrat condus de PSD cu cei de la USR. Asta a fost în 2016. Nu vom face aşa ceva niciodată. PNL nu se lasă îngenuncheat de nimeni. PNL a fost votat de români să conducă în perioada următoare, va da premierul şi mergem mai departe. Văd pe cei de la USR împreună cu PSD şi AUR. Nu credeam că pot să văd aşa ceva în România. Nu există altă variantă pentru PNL. Asta trebuie să înţeleagă toţi cei care vor să negocieze cu PNL. PNL va fi la guvernare până în 2024 şi va avea premier”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite