Newsweek România: Şarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinţă ANL

Newsweek România: Şarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinţă ANL

Deputatul Stelian Ion. FOTO Mediafax

Deputatul USR Stelia Ion, candidat pentru Primăria Constanţei, a completat cu informaţii care nu erau adevărate dosarul pentru obţinerea locuinţe de la ANL, arată o investigaţie a Newsweek România.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Deputatul USR Stelian Ion, candidat la funcţia de primar al Constanţei în alegerile de luna viitoare, tăinuieşte de 15 ani o escrocherie imobiliară. Nu una care să-i fi adus vreo avere, ci o manevră prin care a obţinut ilegal o garsonieră de la ANL”, se arată într-o investigaţie a Newsweek. 
 
Potrivit sursei citate, politicianul USR ar fi încălcat de cel puţin patru ori legea, crescându-şi „în mod fraudulos punctajul”. Problemele pot fi regăsite în documentele pe care Stelian Ion le-a depus în 2004 la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, adică instituţia responsabilă cu evaluarea solicitanţilor de locuinţe ANL. 
 
„Principalele nereguli pe care le-am descoperit în urma investigaţiei noastre sunt:
1. deşi era tolerat în spaţiu în apartamentul părinţilor, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar;
2. a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoţitor, deşi era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuşi le-a depus la dosar;
3. a declarat numai parţial venituri şi nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obţinut;
4. a declarat în fals că lucra la o instituţie publică, deşi era avocat. În total, Stelian Ion şi-a crescut fraudulos punctajul cu cel puţin 27 de puncte (din rezultatul final de 81)”, precizează jurnaliştii Newsweek.   
 
Stelian Ion a declarat pentru sursa citată că nu mai ştie cum se făcea punctarea, însă a punctat faptul că nu a avut nicioadată nevoie de un însoţitor şi nici nu a lucrat în vreo instituţie publică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: