Marcel Ciolacu vrea deduceri pentru familiile cu copii: Ar putea aduce un plus de 300-400 de lei lunar pentru o familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedinte PSD FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, preşedinte PSD FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că PSD nu vrea doar creşterea veniturilor românilor prin mărirea salariilor, ci şi prin altfel de politici, un exemplu fiind un sistem de deduceri pentru familiile cu copii.

„Am enunţat înaintea începerii negocierilor pentru formarea noului guvern un principiu simplu: taxe mai mari pentru bogaţi şi beneficii pentru cei cu venituri reduse şi medii. Cine deţine vile impresionante cu piscină, cine îşi permite să aibă iaht şi schimbă an de an limuzinele de lux nu va suferi prea tare din pricina creşterii cu câteva procente a impozitului”, a scris pe pagina sa de Facebook Marcel Ciolacu.  

Pe de altă parte, liderul PSD a venit şi cu ideea unor deduceri pentru familiile cu copii. „În schimb, în cazul salariaţilor cu venituri mici din companiile private, creşterea veniturilor - nu doar prin majorarea salariului minim, care este obligatorie - inclusiv printr-un sistem de mărire a deducerilor pentru familiile cu copii ar putea aduce un plus de 3-400 de lei lunar. Iar pentru familiile în care fiecare dintre părinţi câştigă în jur de 2500 de lei net, aceşti bani în plus chiar contează! 

Am putea genera, doar prin acest sistem simplu de deduceri, creşterea veniturilor a 85% dintre salariaţi cu un impact bugetar marginal ce nu depăşeşte 0,2% din PIB”, a completat Ciolacu. 

Anunţul lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care în interiorul noii coaliţii majoritare din Parlament se vorbeşte inclusiv despre înfiinţarea unui Minister al Familiei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite