Orban, despre ministrul Justiţiei: „Am văzut cu toţii cine este Tudorel de fapt – avocatul penalilor, instrumentul unei puteri politice efemere, fără scrupule“

Orban, despre ministrul Justiţiei: „Am văzut cu toţii cine este Tudorel de fapt – avocatul penalilor, instrumentul unei puteri politice efemere, fără scrupule“

Ludovic Orban, preşedintele PNL, consideră că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este, de fapt, un avocat al penalilor şi instrumentul unei puteri politice efemere. Cu toate acestea, liberalul îşi afirmă încrederea în CSM, în preşedintele Klaus Iohannis şi în oamenii care protestează în stradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Săptămâna trecută, cu o prestaţie demnă de Oscar, Tudorel ne-a păcălit pe toţi. Ne-a făcut să credem că poate fi chiar un Ministru al Justiţiei, un om raţional care nu va cedă presiunilor cohortei de pesedişti care aşteaptă cu sufletul la gură căderea celui mai eficient bastion al luptei anticorupţie. În seara aceasta am văzut cu toţii cine este Tudorel de fapt: avocatul penalilor, instrumentul unei puteri politice efemere, fără scrupule, care este dispusă să sacrifice prezentul şi viitorul României", a scris Ludovic Orban într-o postare pe Facebook.
 
El aminteşte, însă, că revocarea Laurei Codruţa Kovesi trebuie să aibă girul CSM, iar decizia finală revine preşedintelui: „Nu este totul pierdut, avem CSM, avem Preşedinte, avem PNL, avem oameni în stradă. Lupta pentru o Românie normală continuă", conchide liderul liberal.
 
Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a declarat, după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal şi că instituţia nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: