Ludovic Orban, despre demiterea lui Octav Bjoza: N-am avut o discuţie cu premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Facebook
Ludovic Orban FOTO Facebook

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că nu a avut o discuţie cu premierul Florin Cîţu înaintea demiterii lui Octav Bjoza din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989.

„Mă voi pronunţa public pe acest subiect. N-am avut o discuţie cu premierul. Domnul premier a fost plecat ieri. Nu mă pronunţ. În ceea ce mă priveşte, Guvernul pe care l-am condus a acordat statutul de utilitate publică pentru Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici. Eu sunt un om care are un respect profund pentru lupta anticomunism”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament dacă a discutat premierul Florin Cîţu înaintea demiterii lui Octav Bojza.

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România Octav Bjoza a fost demis din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989.

„A pune în discuţie dimensiunile Holocaustului şi a încerca să pui pe umerii comunităţii evreieşti aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci şi un gest periculos pentru valorile democratice”, şi-a argumentat decizia şeful Guvernului Florin Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite