Lucian Stanciu Viziteu (USR), atac la Guvern: Părinţi, nu pierdeţi banii copiilor la hoţia PSD numită Contul Junior!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Lucian Stanciu Viziteu. FOTO Eduard Enea
Deputatul Lucian Stanciu Viziteu. FOTO Eduard Enea

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu a lansat un atac foarte dur la adresa Guvernului Dăncilă, acesta sugerându-le persoanelor care au copii să nu accepte Contul Junior, despre care afirmă că este „o hoţie“.

„Guvernul socialist este atât de disperat să atragă bani suplimentari cât mai urgent pentru a-şi putea face bugetul pe 2019 încât a ajuns să viseze şi la banii pe care părinţii îi pun deoparte pentru copiii lor. Schema prezentantă de Guvern reprezintă însă o minciună, căci aceştia nu urmăresc în realitate nici politicile de economisire şi nici binele copiilor ci doar să se împrumute cu forţa de la români. Dacă Guvernul ar urmări cu adevărat să susţină politicile de economisire nu ar lega acest proiect de Trezorerie ci ar gândi politici pentru ca părinţii să păstreze banii copiilor în bănci comerciale. Pentru banii depuşi în bănci statul poate de exemplu să elimine impozitele sau să acorde o bonificaţie. Diferenţa ar fi însă că părinţii ar avea acces oricând la banii pe care îi depun şi nu doar atunci când copilul va împlini 18 ani”, arată deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.

Reprezentantul USR susţine că statul român nu a reuşit niciodată în ultimele trei decenii să administreze bugetul fără a se împrumuta, deci nu există garanţia că banii pe care părinţii îi depun vor mai exista în timp sau vor avea măcar aceeaşi valoare.

„Statul ne spune din gură că susţine economisirea însă în realitate acei bani nu sunt economisiţi ci sunt cheltuiţi în secunda doi. Nu discutăm deci despre economisire ci despre o hoţie pe faţă. De aceea, le recomand tuturor să găsească modalităţi de economisire care să le garanteze faptul că acei bani le aparţin în orice moment şi că îi pot utiliza oricând doresc, în interesul lor şi al copiilor”, încheie Viziteu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite