VIDEO Liviu Avram: Jocul e cam închis. E puţin probabil ca în cinci ore să se voteze tot atât de mult cât s-a votat în 23 de ore. A scăzut şi rata de participare

VIDEO Liviu Avram: Jocul e cam
închis. E puţin probabil ca
în cinci ore să se voteze tot atât de mult cât s-a votat în 23 de ore. A scăzut şi rata de participare

Liviu Avram

Liviu Avram, redactor şef-adjunct Adevărul, crede că nu mai poate fi întrunit cvorumul de prezenţă la referendumul pentru modificarea Constituţiei, în condiţiile în care până la ora 16.00 prezenţa la vot a fost de doar 15%.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cred că jocul e cam închis. Abia s-a depăşit jumătate din cvorumul necesar, deci s-a ajuns la 15% după 23 de ore de vot. Este puţin probabil ca în cinci ore să se voteze tot atât de mult cât s-a votat în 23 de ore. Poate doar să vină o «lebădă neagră», un eveniment emoţional care să catalizeze oprezenţa la vot, dar mă îndoiesc că va apărea aşa ceava. Mai e o observaţie: a scăzut şi rata de participare şi eu estimez că va scădea în continuare“, a spus Liviu Avram, redactor şef-adjunct „Adevărul“. 

Biroul Electoral Central a anunţat că 15,21% dintre alegători au mers la vot până duminică, la ora 16.00. La ora 13.00, prezenţa era de 11,67%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările