Klaus Iohannis: Regele Mihai I a avut o contribuţie extrem de importantă la apropierea României de Occident

Klaus Iohannis: Regele Mihai I a avut o contribuţie extrem de importantă la apropierea României de Occident

Klaus Iohannis FOTO: Realitatea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul ceremoniei de dezvelire a statuii Regelui Mihai I de la Sinaia. Statuia a fost dezvelită luni, când se împlinesc 100 de ani de la  naşterea suveranului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cinstirea personalităţii Regelui Mihai I, la împlinirea a 100 de ani de la naştere, în ziua uneia dintre cele mai pline de semnificaţii sărbători naţionale, este deopotrivă un motiv de mândrie şi de pioasă aducere aminte.

Patriotismul autentic, loialitatea faţă de ţară şi ataşamentul profund faţă de valorile şi principiile democratice au reprezentat atributele care l-au transformat pe Regele Mihai I într-un lider devotat cauzei naţiunii sale. 

Regele s-a aflat pe tronul ţării într-una dintre cele mai crunte perioade ale istoriei, fiind nevoit să ia decizii dificile, pentru binele poporului român. Prin acţiunile sale, Mihai I a demonstrat, de fiecare dată, credinţa şi apartenenţa sa la idealul democraţiei şi libertăţii. Astfel, uzând de toate prerogativele, s-a opus cu vehemenţă instaurării regimului comunist”, a transmis preşedintele Iohannis.

Şeful statului a mai adăugat că Regele Mihai I a avut „o contribuţie extrem de importantă la revenirea României la valorile democratice şi la apropierea acesteia de Occident. Suveranul s-a dedicat acestei cauze şi a depus eforturi pentru aderarea României la NATO, dar şi la Uniunea Europeană”.

„Începând de astăzi, în oraşul său natal, în umbra Peleşului ridicat de întemeietorul României independente, sub braţele ocrotitoare ale Crucii Eroilor, figura emblematică a Regelui Mihai I va da chip trecutului nostru recent, strădaniei pentru un destin european!”, se mai arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările