Iohannis, despre un Summit UE-Rusia: Sunt anumite chestiuni pe care nu le putem tolera, dar sunt zone unde o discuţie şi o colaborare ar fi benefică

Iohannis, despre un Summit
UE-Rusia: Sunt anumite chestiuni pe
care nu le putem tolera, dar sunt zone unde o discuţie şi o colaborare
ar fi benefică

Klaus Iohannis FOTO Klaus Iohannis / Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că sunt diverse probleme care trebuie clarificate cu Federaţia Rusă. Şeful statului este de părere că este importantă găsirea unui canal de comunicare privind chestiunile globale precum schimbările climatice.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt probleme foarte diverse care trebuie discutate şi clarificate în relaţia cu Federaţia Rusă, fiindcă sunt anumite chestiuni pe care nu le putem tolera, dar sunt anumite zone, unde o discuţie şi o colaborare ar fi benefică. De exemplu dacă vrem să avem un plan comun de combatere a schimbărilor climatice. Acolo trebuie să discutăm cu toţii, este o problemă globală care ne priveşte pe toţi şi în acest context trebuie să avem cu siguranţă abordări care sunt fezabile”, a declarat Klaus Iohannis.

„Este important după părerea mea să găsim o modalitate prin care putem să exprimăm cu multă fermitate poziţia noastră bazată pe valori. Dar pe de altă parte în chestiuni globale să găsim un canal de comunicare ”, a mai adăugat şeful statului.

Cancelarul german Angela Merkel consideră că Uniunea Europeană (UE) trebuie să lege un „contact direct” cu Rusia lui Vladimir Putin şi „să creeze mecanisme” prin care să răspundă „în comun provocărilor” şi „atacurilor hibride” ale Moscovei, relatează AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine propunerea franco-germană privind stabilirea unor contacte directe între Bruxelles şi Moscova, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările