Imaginea virală despre o problemă reală: cum va depune Orban jurământul. Premierul ia în calcul o soluţie inedită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Constituţiei, premierul şi miniştrii trebuie să depună jurământul ”în faţa” preşedintelui României. Numai că Ludovic Orban şi întreg Cabinetul său se află în izolare, pe fond de Coronavirus. Chiar dacă testul miniştrilor a ieşit negativ, demnitarii trebuie să mai rămână la domiciliu încă 14 zile. Potrivit unor surse politice, Guvernul Orban ar putea depune jurământul prin videoconferinţă.

ARTICOLUL 104
(1) Primul-ministru, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul de la articolul 82.

(2) Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

 Audierea miniştrilor se face prin dialog online, toţi demnitarii liberali fiind în autoizolare. Miniştrii nu sunt audiaţi de comisiile de specialitate ci de o singură comisie, formată din parlamentari de la toate partidele. Unii aleşi poartă măşti, alţii nu.

Premierul Ludovic Orban a fost testat în cursul zilei pentru noul coronavirus Covid-19 după ce senatorul Vergil Chiţac şi soţia sa au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a confirmat oficial că rezultatul analizelor este NEGATIV atât în cazul premierului României cât şi în cazul celorlalţi miniştri testaţi pentru coronavirus Covid-19.

Gluma zile pe Facebook: premierul Ludovic Orban adus în izoletă la depunerea jurământului 

Imagine indisponibilă
Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite