Gabriela Firea cere demisia lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii

Gabriela Firea cere demisia lui Vlad Voiculescu de la Ministerul
Sănătăţii

Gabriela Firea, prim-visepreşedinte PSD. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte al PSD, a cerut demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe motiv că acesta ar fi „un veritabil subminator al campaniei de vaccinare” împortiva Covid-19, pe care „o decredibilizează prin minciuni penibile”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cerem demisia ministrului USR-Plus al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care se dovedeşte un veritabil subminator al campaniei de vaccinare, pe care o decredibilizează prin minciuni penibile, precum cea că Japonia, spre deosebire de România, n-ar avea acces la vaccin şi de aceea, vezi Doamne, nu-şi vaccinează populaţia.

În realitate, mai multe ţări dezvoltate între care Japonia, Taiwan, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, au amânat deliberat vaccinarea populaţiei pentru a aştepta noi rezultate ale testelor clinice şi pentru a vedea ce se întâmplă în ţările care îşi vaccinează deja cetăţenii”, a scris Gabriela Firea miercuri pe Facebook.

Mai mult, aceasta a adăugat că Voiculescu „minte intenţionat pentru a acoperi haosul, debandada, dar şi incapacitatea sa de a coordona campania de vaccinare.”.

Potrivit Gabrielei Firea, ministrul Sănătăţii refuză să îşi asume răspunderea cu privire la campania de vaccinare şi să dea declaraţii. În plus, ea a mai afirmat că Voiculescu a intrat în conflict cu primarii, a întârziat constituirea centrelor de vaccinare şi a ignorat problemele legate de funcţionarea platformei online.

„Prin urmare, PSD cere demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. În această perioadă de criză de sănătate profundă România are nevoie de un ministru al Sănătăţii responsabil, capabil să ia decizii care rezolvă problemele, nu de un mincinos şi-un dezertor incapabil.

Pentru revenirea la o viaţă normală este vital ca 70% din populaţia ţării să fie imunizată, iar guvernul Cîţu şi-a asumat că până sfârşitul lunii septembrie 10,4 milioane de români vor fi vaccinaţi.

Eşecul atingerii acestui obiectiv înseamnă condamnarea României, afundare într-o criză şi mai mare şi inevitabil impune demisia sau demiterea Guvernului Cîţu”, a mai adăugat senatorul PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările