Florin Cîţu şi Claudiu Năsui, centrul tensiunilor din PNL. Ce spune Ludovic Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Inquam Photos / George Călin

În şedinţa Biroului Executiv Naţional al PNL de luni, mai mulţi liberali şi-au exprimat nemulţumirile în legătură cu activitatea ministrului Economiei, dar l-au avut în vizor şi pe Florin Cîţu. Ludovic Orban a declarat că în interiorul formaţiunii sunt foarte multe puncte de vedere exprimate şi că a „mandatat” senatorii PNL să nu voteze moţiunea împotriva ministrului Năsui.

În şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional al PNL, Virgil Guran, fost consilier în Guvernul Orban şi apropiat al liderului PNL, ar fi fost cel mai vocal. Acesta s-a plâns de faptul că premierul ignoră problemele partidului şi împiedică numirea în funcţii a unor secretari de stat, nominalizaţi de partid. Guran ar fi susţinut că Florin Cîţu „nu este apropiat de partid”, arată Digi24.

„Sigur în interiorul partidului, în cadrul Biroului Politic sunt foarte multe puncte de vedere exprimate. Eu am convingerea că toţi reprezentanţii PNL care au parcurs etapele procedurale vor fi desemnaţi în funcţiile de demnitate publică pentru a putea pune în practică programul de guvernare”, a declarat Ludovic Orban la finalul şedinţei.

Chestionat dacă l-a întrebat pe prim-ministrul Florin Cîţu de ce refuză să numească secretari de stat şi şefi de agenţii, Orban a răspuns: „Nu este adevărat. Face numiri în fiecare zi. Probabil vrea să facă şi o evaluare personală, pe lângă cele care au fost făcute în cadrul partidului. Trebuie să vă spun că propunerile toate au fost validate de BPN, dar am încredere că premierul va finaliza procedura de numire ale reprezentanţilor noştri în diferite funcţii de demnitate publică”.

Referitor la faptul că sunt voci în PNL care susţin că premierul nu comunică suficient cu cei de la USR-PLUS, liderul liberalilor a spus că nu au existat astfel de discuţii în interiorul formaţiunii.

„Poate sunt voci în USR-PLUS. Nu a existat o astfel de discuţie. Am spus şi colegilor că premierul probabil efectuează nişte verificări suplimentare şi până la urmă îi va numi în funcţii pe toţi cei care beneficiază de încrederea partidului. De asemenea, există şi proceduri că în unele situaţii trebuie propuşi de miniştrii din domeniul respectiv, în alte situaţii numirea nu se face de către premier, ci de către un ministru. Sunt diferite situaţii. Oricum dacă vă uitaţi în ultima perioadă, aproape în fiecare zi au existat astfel de decizii denumiri ai reprezentanţilor partidului în funcţii de demnitate publică”, a mai spus Orban.

Temeri că liberalii vor vota moţiunea înaintată de PSD

În şedinţa de luni liberalii au discutat şi despre moţiunea simplă, înaintată de PSD, împotriva ministrului Claudiu Năsui. Tot o nemulţumire exprimată de către Guran a fost legată activitatea lui Năsui, căruia i se reproşează întârzierea unor măsuri care privesc mediul de afaceri. Guran ar fi informat conducerea partidului că există riscul ca moţiunea simplă împotriva lui Năsui să fie adoptată şi cu votul unor senatori PNL.

Pentru a se asigura că există o decizie politică pentru respingerea moţiunii simple, conducerea PNL a cerut un vot în BEX pentru respingerea moţiunii simple de la Senat.

„Am mandatat senatorii să voteze împotriva moţiunii iniţiate de PSD. A fost un vot împotriva acestei decizii. E democraţie în partid. Am stabilit clar poziţia politică, pe de altă parte noi susţinem implementarea eficentă şi rapidă a tuturor programelor pentru mediul de afaceri. Trebuie crescută viteza de evaluare şi aprobare”, a anunţat la finalul şedinţei BEX, Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite