Eurodeputatul Sorin Moisă exclude varianta de a fi premier PSD: O astfel de discuţie nu a avut loc. Dar şi dacă mi s-ar propune, aş refuza-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Moisă este europarlamentar PSD FOTO Arhiva Adevărul
Sorin Moisă este europarlamentar PSD FOTO Arhiva Adevărul

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă respinge zvonurile apărute în presă, potrivit cărora ar fi o variantă a PSD pentru funcţia de premier. Moisă arată că ar respinge această ofertă din cauză că nu este cunoscut de partid şi pentru că a lucrat cu premierul Dacian Cioloş la Bruxelles.

„A venit momentul să clarific un zvon care circulă deja de câteva luni,‘pe surse’. Este vorba de zvonul că PSD ar putea să mă propună drept Prim Ministru după alegerile din decembrie. Primul lucru de ştiut este acesta: o astfel de discuţie, cu mine, nu a avut loc. Dar şi dacă o astfel de propunere ar fi făcută, aş refuză-o“, a explicat Sorin Moisă, pe pagina sa de Facebook. 

Eurodeputatul PSD a mai spus că unul din motivele pentru care ar declina o astfel de ofertă ar fi faptul că nu este cunoscut în rândul social-democraţilor. „Alegerea pentru Prim Ministru a unui partid trebuie să fie o persoană în mod rezonabil cunoscută atât de partidul însuşi, cât şi de opinia publică. Altfel, procesul democratic este vidat de substanţă lui cea mai preţioasă: alegerea asumată, investiţia cu încredere. Or, adevărul este că eu sunt de doar doi ani şi jumătate în PSD, şi sunt încă un cvasi-necunoscut în partid. Vina, dacă putem vorbi de aşa ceva, îmi aparţine: PSD mi-a lăsat cale liberă şi m-a sprijinit în absolut tot ce am vrut să fac, iar eu m-am concentrat aproape exclusiv pe muncă la Bruxelles. Toate acestea au consecinţe în planul legitimităţii şi autorităţii“, a mai spus Moisă.

Eurodeputatul PSD a mai explicat că un alt punct slab eset trecutul său comun cu premierul Dacian Cioloş. „În fine, o astfel de alegere ar fi vecină cu tehnocraţia, cu toate problemele ei de legitimitate democratică: cineva cu greutate politică proprie mică, dar venit pe bază presupuselor calităţi profesionale şi bunei imagini internaţionale. Nu e destul. Cu atât mai mult cu cât am fost un tandem la Bruxelles cu actualul Prim Ministru, proaspăt asumat de PNL, lumea ar putea să creadă că, indiferent de votul democratic, rezultatul alegerilor e cumva pre-determinat: o numire din acelaşi cerc restrâns susţinut ‘din afara’. Eu ştiu că nu-i deloc aşa, dar pentru că există această sensibilitate a românilor, pentru sănătatea democraţiei româneşti, este bine că variantă acestei nominalizări să fie exclusă din start, fie şi că pură speculaţie de presă“, a mai spus Moisă. 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite