Dan Mihalache şi Mihai Gâdea, la balul saşilor din München

Dan Mihalache şi Mihai Gâdea, la balul saşilor din München

Dan Mihalache şi Mihai Gâdea au stat la aceeaşi masă Foto: Facebook Grigore Cartianu

Jurnalistul Grigore Cartianu a postat pe contul de Facebook o fotografie de la Balul saşilor, desfăşurat sâmbătă seară în restaurantul Hofbräukeller din München, în care apar Dan Mihalache, şeful Cancelariei prezidenţiale, şi Mihai Gâdea, directorul Antenei 3. „Prezenţa celor doi a provocat rumoare printre participanţi“, scrie Grigore Cartianu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Şeful Administraţiei Prezidenţiale a fost trimisul lui Klaus Iohannis la sărbătoarea saşilor ardeleni din Bavaria. Este însă neclar cum a ajuns acolo directorul Antenei 3: pe cont propriu sau invitat de Mihalache, în delegaţia Administraţiei Prezidenţiale?“, se întreabă Grigore Cartianu.

Jurnalistul continuă: „Prezenţa celor doi a provocat rumoare printre participanţi. Majoritatea considerau că Iohannis ar fi putut trimite pe oricine altcineva, dar nu pe «USL-istul Mihalache». În privinţa lui Gâdea, indignarea era totală. «Aerul devine greu respirabil», relata aseară o participantă la petrecere. «Şi Gâdea, şi Mihalache… e prea mult! Am văzut oameni revoltaţi, chiar furioşi. Poate faptul că stă lângă orchestră să-l salveze pe Gâdea!“, scrie Grigore Cartianu pe Facebook. 

„Agitat, nervos, directorul Antenei 3 a ieşit de mai multe ori din restaurant, butonând telefonul, vorbind şi gesticulând. Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, nu a fost prezent. A venit, în schimb, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, care s-a întreţinut mai tot timpul cu parlamentarul german Bernd Fabritius, colegul său de masă. «L-am rugat pe Fabritius să-i transmită lui Iohannis că, la alegerile din noiembrie 2014, nu am stat la coadă 5 ore în primul tur, respectiv 11 ore şi jumătate în al doilea tur, ca să-l votez, pentru ca şeful Cancelariei sale să umble acum cu gâdele care minţea întruna că nu sunt cozi la consulate şi că, de fapt, diaspora nu prea vrea să voteze“, mi-a comunicat o sursă din interiorul petrecerii“, povesteşte Grigore Cartianu. 

La finala prezidenţială din 16 noiembrie 2014, München a fost oraşul în care Iohannis a obţinut cel mai mare procent: 97,87% (Ponta, doar 2,13%). Dintre cele 4.037 de voturi valabile, lui Iohannis i-au revenit 3.951, iar lui Ponta doar 86! Topul voturilor pro-Iohannis (şi anti-Ponta) e dominat de oraşele germane (München - 97,87%, Bonn - 97,12%, Stuttgart - 96,88%) şi engleze (Portsmouth - 96,48%, Londra - 96,24%). Cu 97,87%, secţia de votare din München a fost campioana voturilor pro-Iohannis, dintre cele 296 de secţii deschise în diaspora.

Pe ţări, Germania a înregistrat cel mai mare scor în favoarea lui Iohannis - 96,06% (urmată de Irlanda - 95,75%, Danemarca - 95,14%, Slovacia - 95,07%, Marea Britanie - 94,91% etc.).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările