Dacian Cioloş anunţă că a avut „discuţii neconcludente” cu premierul desemnat: Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul

Dacian Cioloş anunţă că a avut „discuţii neconcludente” cu premierul desemnat: Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul

Dacina Cioloş, şeful USR Foto:Mediafax

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă, vineri seară, că „PNL şi PSD sunt datoare să lămurească ce îşi doresc de la actuala situaţie şi cum vor să iasă din această criză politică”, precizând că a avut discuţii „neconcludente” cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cioloş crede că actuala criză trebuie asumată politic, de partide care să răspundă în faţa electoratului. „Orice altă soluţie e o fugă de răspundere şi cauţionează greşeli care nu vor putea fi niciodată asumate politic, pentru că am ales premieri de faţadă”, a firmă liderul USR.
 
„PNL şi PSD sunt datoare să lămurească ce îşi doresc de la actuala situaţie şi cum vor să iasă din această criză politică. USR a propus o soluţie care a fost refuzată de către Parlament şi, în consecinţă, nu poate face altceva decât să aştepte ca cele două partide să găsească o modalitate prin care să deblocheze situaţia. Suntem conştienţi de gravitatea situaţiei şi cerem PNL şi PSD să propună rapid un program de guvernare şi o echipă cu care să vină în Parlament cât mai rapid. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să formeze o listă de miniştri şi să ofere un program de guvernare prin care să garanteze că poate gestiona criza sanitară şi cea energetică”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.  
 
Acesta afirmă că premierul desemnat nu a cerut sprijinul USR.   
 
„Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul, am avut câteva discuţii telefonice neconcludente din care am tras concluzia că există un soi de înţelegere între cele două partide, aşa că nu ne rămâne decât să vedem ce soluţie pot oferi. Presupun că în ultimele săptămâni au lucrat la soluţii concrete, aşa că e momentul să le prezinte”, a mai afirmat Cioloş.  
 
Acesta consideră că trebuie ca actuala criză să fie asumată politic de partide care să răspundă în faţa electoratului.  
 
„Suntem în continuare convinşi că o criză politică nu poate fi rezolvată decât politic şi că ea trebuie asumată de către partide care să fie direct răspunzătoare în faţa electoratului. Orice altă soluţie e o fugă de răspundere şi cauţionează greşeli care nu vor putea fi niciodată asumate politic, pentru că am ales premieri de faţadă”, a mai transmis Cioloş.  
 
Premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a sunat, vineri, pe preşedintele USR Dacian Cioloş, o întâlnire urmând a avea loc cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, au declarat surse politice pentru News.ro.  
 
Discuţia dintre cei doi a fost una protocolară, premierul desemnat spunându-i lui Dacian Cioloş că îi va prezenta programul de guvernare, când va fi finalizat însă fără a preciza dacă doreşte o colaborare cu cei de la USR. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările