Ciucă: Măsurile pe care le-am luat la nivelul Guvernului pentru protejarea economiei şi a cetăţenilor s-au reflectat în creşterea veniturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă susţine, în intervenţia de la începutul şedinţei de Guvern, că veniturile românilor au crescut, în urma măsurilor luate de Executiv, liderul de la Palatul Victoria subliniind că şi absorbţia fondurilor este mult mai mare faţă de anul trecut. Premierul a dat detalii şi despre rectificarea bugetară.

„Suntem în procesul de finalizare a analizei execuţiei bugetare pe prima jumătate a anului. Consider necesar să subliniez că această execuţie reprezintă, practic, radiografia corectă a tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului în primele şase luni.  Aşa cum arată datele, în pofida crizelor succesive cărora trebuie să le facem faţă, măsurile pe care le-am luat la nivelul Guvernului pentru protejarea economiei şi a cetăţenilor s-au reflectat în creştere a veniturilor şi în menţinerea cheltuielilor bugetare sub creşterea nominală a PIB”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern/

„Absorbţia fondurilor europene a crescut cu 16,4% faţă de perioada a anului trecut. Reducerea deficitului cu 1,25%, faţă de 2,86% în 2021. Astăzi ne raportăm la un un deficit de 1,71%”,a completat premierul, care a menţionat că veniturile în plus sunt de circa 40 de miliarde. 

„O să avem o decizie finală până la 15 august privind rectificarea bugetară Indicatorii bugetari vor fi cei legaţi de execuţia bugetară şi cum s-au desfălurat investiţiile, ţinând cont de reducerea cheltuielilor cu 10% la bunuri şi servicii, ca să ne asigurăm la Fondul de Rezervă o sumă pe care să o folosim în funcţie de situaţiile neprevăzute. S-a văzut limpede că dinamica situaţiilor impune să avem o rezervă consistentă, astfel să intervenim când e cazul”, a conchis Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite