Cîţu dă replică PSD-ului: Discuţia despre asumarea răspunderii pe Certificatul COVID nu a existat în Coaliţie. Preferăm varianta adoptării în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Florin Cîţu. FOTO Facebook Florin Cîţu
Preşedintele PNL, Florin Cîţu. FOTO Facebook Florin Cîţu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că în interiorul Coaliţiei nu ar exista până în prezent nicio discuţie referitoare la angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind Certificatul COVID. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a pledat pentru o variantă asumată de Guvern.

„Discuţia despre asumarea răspunderii nu a existat în Coaliţie”, a declarat preşedintele PNL, care a subliniat că el nu a văzut până acum niciun draft al noului proiect de lege pe care să se poată lucra. 

Liderul Senatului s-a referit şi la proiectul de lege care se află în prezent blocat la Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor, despre care a afirmat că a înţeles că sunt nemulţumiri că au fost depuse „multe amendamente”, dar că pot avea loc discuţii asupra lui şi stabilirea unei forme comun agreate.

„Preferăm o variantă asumată în Parlament pentru a nu exista elemente de umbră sau suspiciune”, a completat Cîţu.

Liderul PNl susţine că varianta angajării răspunderii este mai degrabă utilă când în Parlament nu ai o majoritate clară, cum s-a întâmplat în cazul unor Guverne ca Boc sau Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite