Ciolacu, după consultări: „Fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un Guvern minoritar. Se va crea o majoritate pentru anticipate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedinele PSD. FOTO: Arhivă
Marcel Ciolacu, preşedinele PSD. FOTO: Arhivă

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis luni, după consultările de la Cotroceni, că l-a asigurat pe Klaus Iohannis de faptul că fără o majoritate parlamentară consistentă nu se poate vorbi despre un guvern minoritar. De altfel, liderul social-democrat consideră că este posibil să se formeze o majoritate parlamentară care să susţină varianta alegerilor anticipate.

Marcel Ciolacu a declarat că această criză politică a fost declanşată „în urma unui şantaj al unei formaţiuni politice care se afla la guvernare, respectiv USR PLUS”, menţionând că şeful statului este responsabil de această situaţie, alături de PNL.

„Am fost astăzi la Cotroceni şi i-am transmis preşedintelui că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar, fie el al oricărei formaţiuni politice. România se află într-o criză socială, economică şi o criză sanitară profundă”,  a declarat liderul PSD la finalul consultărilor de la Cotroceni. 

Marcel Ciolacu susţine că, cel mai probabil, se va creiona o majoritate care să susţină varianta alegerilor anticipate. 

„Fără o majoritata consistentă, România nu va putea depăşi această criză. Ori se creează o majoritate pentru a susţine un guvern, ori o majoritate pentru a susţine alegerile anticipate. Nu credem că se va putea creiona o majoritate pentru un guvern stabil. L-am asigurat şi pe preşedinte că românii nu vor fi abandonaţi. Tot ce nu poate face un guvern demis, va fi preluat de Parlamentul României. Iar PSD, cel mai mare grup parlamentar, va lucra 24 de ora din 24. Am depus deja solicitările pentri plafonarea preţurilor la energie şi gaze. La fel vom aborda toate solicitările venite din partea guvernului pentru a depăşi această pandemie, dar şi criza economică”, a mai spus liderul PSD. 

Partidele merg luni la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre numirea unui nou premier. Până în prezent nu este conturată nicio majoritate parlamentară, adică un grup de formaţiuni care să poată învesti un nou guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite