Revin Liviu Dragnea şi Adrian Năstase în PSD? Ce spune Marcel Ciolacu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că nu există posibilitatea statutară ca fostul lider, Liviu Dragnea, să revină în partid după ce va ieşi din închisoare. Ciolacu a mai declarat şi că este „foarte puţin probabil” ca Adrian Năstase să candideze pe listele PSD după ce îi expiră interdicţia de a candida şi de a fi ales.

Într-un interviu pentru G4media, Marcel Ciolacu a declarat că niciodată nu i-a vorbit de rău pe foştii lideri ai partidului şi, cu atât mai mult, şi-a asumat trecutul PSD, a învăţat din greşeli şi îşi propune să nu le mai repete.

„Eu nu am fost ipocrit. Şi nu m-aţi auzit nici vorbind de rău foştii lideri ai partidului, nu numai pe domnul Dragnea, şi mi-am asumat trecutul PSD. Cum este şi normal, din punctul meu de vedere. Asta nu înseamnă că n-am învăţat din greşelile făcute de PSD în trecut, astfel încât să nu le repetăm”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă Liviu Dragnea va mai fi membru PSD sau dacă va ocupa chiar o funcţie în partid, Ciolacu a transmis: „Este foarte puţin probabil, ştiţi şi dumneavoastră, ştiu şi eu. N-am auzit o astfel de intenţie, momentan cunoaştem situaţia.”

Social-democratul a completat spunând că în momentul în care eşti condamnat nu mai eşti membru al PSD, iar în acest moment nu există posibilitatea ca Liviu Dragnea să se întoarcă în partid.

„În momentul acesta nu există această posibilitate statutară”, a completat acesta.

Marcel Ciolacu a fost chestionat şi cu privire la o posibilă candidatură a lui Adrian Năstase pe listele PSD după ce va scăpa de interdicţiile de a candida şi a fi ales, acesta spunând că „este foarte puţin probabil.

„Este foarte puţin probabil. Repet, îmi asum trecutul, dar drumul PSD în acest moment este cu totul şi cu totul altul. Nu pot să fiu ipocrit că nu am comunicat cu domnul Adrian Năstase în această perioadă, dar haideţi să ne amintim, a fost o guvernare de excepţie în timpul domnului Adrian Năstase, cât timp a fost prim-ministru, şi chiar a fost o profesionalizare a partidului evidentă în acea perioadă”, a explicat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că nu s-a deschis până acum discuţia de a reveni în partid.

Ce spune Ciolacu despre revenirea lui Robert Negoiţă

Liderul PSD a făcut un pas înapoi în ceea ce priveşte intenţia de a-l aduce în partid pe primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, criticat intens de Gabriela Firea după plecarea din partid. Ciolacu spune acum că partidul trebuie să decidă prin vot dacă Negoiţă poate reveni în PSD şi îi dă dreptate Gabrielei Firea, care a declarat că „formaţiunea nu are nevoie de oameni care folosesc partidul ca pe o trambulină personală după care, când echipa are nevoie de ei, aleg să dezerteze”.

„Are perfectă dreptate. Este o decizie care se ia în interiorul partidului. (…) Doamna Gabriela Firea a spus un lucru total adevărat. Dacă o luăm ca şi sinceritate, doamna Gabriela Firea a avut dreptate în tot ceea ce a spus”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Întrebat dacă se Negoiţă se teme de Gabriela Firea sau dacă el însuşi se teme de reacţia social-democratei, Ciolacu a răspuns: „Nu este nici una, nici alta. Este normal să fie discuţii. Sunt anumiţi colegi care au luat anumite decizii cum au considerat ei, în anumite momente, şi este normal să fie discuţii dacă se întorc sau nu se reîntorc în interiorul PSD. (…) Nu avem probleme în interiorul partidului, eu nu am nicio dispută cu Gabriela Firea, este normal să comunic cu Robert Negoiţă, dar până la a lua anumite decizii politice este drum lung.”

Liderul PSD a mai transmis, în legătură cu Robert Negoiţă, că este „normal să îţi asumi anumite decizii” fie ele emoţionale sau politice.

„Cred că domnul Negoiţă în primul şi în primul rând va trebui să dea anumite justificări în faţa PSD”, a completat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite