Caramitru cere detectoare de radiaţii în zona gropilor de gunoi: Există multe reziduri radioactive îngropate

Caramitru cere detectoare de radiaţii în zona gropilor de gunoi: Există multe reziduri radioactive îngropate

Andrei Caramitru Foto Arhiva personală Andrei Caramitru

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, susţine că în zona Bucureştiului ar fi „multe reziduuri radioactive îngropate”, fiind de părere că ar trebui să fie făcute analize şi cu aparate care măsoară radioactivitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După o discuţie cu un expert in situaţia gunoaielor din jurul Bucureştiului. Sugerez ONG-urilor sa facă şi analize cu aparate Geiger. Pentru ca exista din câte înţeleg şi multe reziduuri radioactive îngropate”, a scris pe Facebook Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna. 

Un nou incendiu a izbucnit în Bucureşti, într-o clădire părăsită din Sectorul 1, unde funcţionează o groapă ilegală de gunoi, descoperită abia vineri, pe 6 martie, când flăcările au cuprins o suprafaţă de 300 de metri pătraţi.
 
Potrivit celor care deţin aparate independente de monitorizare a aerului, în timpul incendiului, în zona respectivă limita admisă de poluare a fost depăşită chiar de 10 ori, arată stiriprotv.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: