Bisericile vor fi închise de Înviere. Iohannis: O dramă pentru milioane de credincioşi. Sacrificiile ajută enorm la blocarea răspândirii infecţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

În contextul în care bisericile vor fi închise în noaptea de Înviere, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru credincioşi, explicând că „sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ajută enorm la blocarea răspândirii infecţiei”.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut vineri un apel la românii din diaspora, cărora le-a transmis să nu vină anul acesta de sărbători acasă pentru a limita riscul de răspândire a virusului COVID-19. „Sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ajută enorm la blocarea răspândirii infecţiei”, a declarat preşedintele.

„Se apropie cele mai importante sărbători creştine. De data această, Învierea Domnului găseşte întreaga omenire în plină epidemie. Fac un apel către românii din diaspora: dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători. Revenirea în ţară poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât şi pentru cei la care ţineţi. Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanţă”, a declarat şeful Statului.

Pentru românii din ţară, preşedintele a explicat că deşi pentru credincioşi reprezintă o dramă, aceste sacrificii vor contribui la oprirea transmiterii virusului COVID-19.

„Vom face aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi împreună mai târziu. Pentru milioane de credincioşi e o dramă reală să nu poată merge la biserică de sărbători. Sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ajută enorm la blocarea răspândirii infecţiei. Doar distanţa faţă de ceilalţi stopează transmiterea infecţiei”, a adăugat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite