Birocraţia românească bate birocraţia europeană. Primăria Capitalei are mai mulţi angajaţi decât Uniunea Europeană

Birocraţia românească bate birocraţia europeană. Primăria Capitalei are mai mulţi angajaţi decât Uniunea Europeană

Gabriela Firea a dar ordin în 2017 pentru înfiinţarea a 19 firme în subordinea primăriei, care să se ocupe cu diferite sarcini FOTO Inquam Photos/George Calin

Uniunea Europeană numără în prezent aproximativ 43.000 de angajaţi, în timp ce Primăria Capitalei are peste 45.000, susţine, într-o postare pe Facebook, Sorin Ioniţă, preşedintele ExpertForum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe site-ul Uniunii Europene se arată că există 32.000 de persoane angajate în cadrul Comisiei Europene, divizate în Directorate Generale, echivalentul UE al ministerelor. Apoi, 7.500 de persoane se află în subordinea Parlamentului European, în timp ce 3.500 lucrează la Consiliul UE. În total, s-ar traduce cu aproximativ 43.000 de angajaţi.
 
Chiar şi aşa, cifra este mai mică decât a celor care lucrează pentru Primăria Municipiului Bucureşti, care, potrivit unui grafic publicat de analistul Sorin Ioniţă pe Facebook, ar fi de aproximativ 45.000.

FOTO Sorin Ioniţă / Facebook
 

 

„Ceea ce se întâmplă la nivelul Primăriei Bucureştiului în materie de personal nu este serviciu cetăţenesc, ci clientelism mascat.Gabriela Firea a umflat aparatul administrativ în aşa măsură încât azi el este egal cu întreg personalul Uniunii Europene.

Da, aţi auzit bine. 45.000 (Bucureşti) vs. 43.500 (întreaga UE). Cu diferenţa notabilă că unii servesc 3 milioane de oameni, iar alţii 500 de milioane. S-a ajuns la acest număr adăugând la personalul şi regiile existente şi cele 22 de companii municipale. Cifra nu include personalul de la instituţii subordonate şi primării de sector”, declara Nicu Ştefănuţă, membru USR, la sfârşitul anului trecut.

Numărul angajaţilor din Primăria Bucureşt s-a multiplicat după ce în urmă cu doi ani municipalitatea bucureşteană a decis să înfiinţeze 19 firme proprii care să se ocupe de furnizarea energiei electrice şi termice, iluminatul public, administrarea spitalelor, construirea de baze sportive, promovarea oraşului, administrarea parcurilor, pază, consolidarea clădirilor cu risc seismic, administrarea spaţiilor publicitare, dar şi a unui dispecerat de taxi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările