Bilanţul sesiunii parlamentare: 2.201 legi

Bilanţul sesiunii parlamentare: 2.201 legi

Parlamentul României FOTO Arhiva Adevărul

La finalul sesiunii parlamentare februarie - iunie 2013, 2.201 iniţiative legislative aflate în dezbatere în Parlamentul României au devenit legi, potrivit bilanţului realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Ştiri pe aceeaşi temă


La finalul sesiunii parlamentare februarie - iunie 2013, 2.201 proiecte de lege aflate în dezbatere în Parlamentul României au devenit legi. Dintre acestea peste 130 sunt numai modificări şi/sau completări ale Ordonanţelor de Urgenţă sau ale Ordonanţelor simple.

Mai mult, 11% din totalul proiectelor ce au devenit Lege aparţin parlamentarilor, restul de 89% (195 de proiecte de lege) sunt iniţiative ale Guvernului României.

Mai multe iniţiative (243) au fost depuse la Camera Deputaţilor decât la Senat (147). 195 de proiecte de lege au fost iniţiate de Guvern.

Numărul de iniţiative depuse de parlamentari este în medie cu 50% mai mare decât cele depuse de către Guvern. Este îngrijorător faptul că, de exemplu, la nivelul anului 2013 doar 11% dintre toate proiectele dezbătute şi devenite Legi au ca şi iniţiatori parlamentarii.

Totodată, constatăm că numărul proiectelor de lege depuse în Parlamentul României
este mai mic cu 44% faţă de perioada similară a mandatului 2009 - 2012.

Materiale pe aceeaşi temă:

Ponta asigură autorităţile locale că Guvernul va avea cât mai puţine „intervenţii centraliste“

Miniştrii PSD vor fi evaluaţi în luna august

Ponta l-a certat pe ministrul Culturii pentru declaraţiile faţă de Germani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările