Băsescu, despre o eventuală candidatură la Primăria Bucureşti: Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul la ÎCCJ. Mă văd punând centrale de cvartal, da

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Traian Băsescu, fost şef al statului, a anunţat că ”este posibil” să candideze la fotoliul de primar general al Capitalei, dar cu condiţia să îşi rezolve problema cu dosarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Băsescu spune că se vede punând centrale de cvartal prin Bucureşti.

”Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată. Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante. Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeti ca se termina într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor”, a declarat, duminică seară, Traian Băsescu, la România TV, întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei. 

Băsescu mai spune că, încă din 2004, se ştia că RADET va intra în faliment, iar soluţia este montarea de centrale de cvartal.

”Plângem cu RADET-ul. Se ştia din 2004 ca RADET-ul se va termina în faliment. S-a făcut contorizarea blocurilor la nivel de scară de bloc. Administratorul stabileşte el când vine încălzirea. Înainte RADET evada în facturile cetăţenilor şi pierderile din conducte le băga în facturi şi cu asta basta. Din 2004 - 2005 nu mai face asta pentrru că există acele contuare. Care e solutia? Fă, omule, centrale de cvartal. Unde sunt zone de conducte de 50 de ani e mai ieftin să pui centrale de cvartal decat să schimbi conducte. Mă văd punând centrale de cvartal, da”, a declarat Băsescu.

Fostul şef al statului spune că este încrezător că va câştiga, dacă ar candida, dar aceasta este  o ”incertitudine majoră”

”Dacă aş candida, aş câştiga. Sigur, nu se pune problema unei alianţe şi merge PMP singur, în acest caz. Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan - n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan”, a mai spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite