Aurelian Bădulescu, despre deschiderea şcolilor: Ce fac acum Orban şi Anisie e crimă cu premeditare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu îi acuză pe premierul Ludovic Orban şi ministrul Educaţiei Monica Anisie de „crimă cu premeditare” pe fondul lipsei unui regulament clar privind redeschiderea şcolilor.

„Deschiderea şcolilor este crimă cu premeditare. Lucovid şi ministrul «Pepsiglas» n-au mers la şcoală. Asta se vede din avion. În şase luni de pandemie n-au fost în stare să pregătească un plan şi un regulament pentru redeschiderea şcolilor. La nivel central guvernează haosul. N-au alocat bani pentru măşti şi tabletele, n-au stabilit nicio strategie coerentă de siguranţă medicală. Lasă totul pe capul administraţiei locale. Dacă ar fi fost interesaţi ar fi citit presa occidentală, aşa ar fi aflat că prin neştiinţă şi nepricepere pot detona adevărate bombe epidemiologice”, a afirmat Bădulescu pe Facebook.

Acesta îi mai acuză pe liberali că a lăsat responsabilitatea regulamentelor în cârca autorităţilor locale..

„Au lăsat la latitudinea unităţilor de învăţământ să stabilească regulamentele. Să facă fiecare ce-i trece prin cap. În cazul reapariţiei focarelor vor da vina pe autorităţile locale. Aceasta este metoda de lucru a PNL. Ei mereu găsesc un vinovat. Guvernul Orban a închis şcolile pe 11 martie, când au fost 18 cazuri de infectări cu Covid-19 raportare în 24 de ore şi acum le redeschide când numărul cazurilor zilnice depăşeşte 1.000. România se află pe locul 4 la nivel european în funcţie de numărul cazurilor grave, internate la ATI. Ce fac acum Orban şi Anisie este crimă cu premeditare. Deschiderea şcolilor în contextul actual va duce la o explozie fără precedent a numărului de cazuri”, mai subliniază viceprimarul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite