Alegeri cu scântei în filialele PNL: bani în schimbul votului, ştampile furate şi tensiuni imense între Cîţu şi Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Ludovic Orban, cei doi candidaţi la şefia PNL. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Cîţu şi Ludovic Orban, cei doi candidaţi la şefia PNL. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

La nici o săptămână de la debutul alegerilor pentru şefia organizaţiilor judeţene, problemele par că se ţin lanţ în filialele Partidului Naţional Liberal. Scrutinele din ultimele zile ale săptămânii ori au fost amânate, ori s-au soldat cu scandaluri, urmate chiar de plângeri penale.

În filiala PNL din Timişoara a fost haos, după ce au fost sustrase câteva buletine de vot, două ştampile şi două convocatoare. Alegerile pentru desemnarea preşedintelui PNL Timişoara, care urmau să se desfăşoare sâmbătă, au fost suspendate şi urmau reprogramate, după ce susţinătorii celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş, s-au luat la ceartă. Scandalul între cele două tabere a pornit de la faptul că 150 de liberali au fost eliminaţi de pe listele de votanţi ale lui Ambruş, pentru că nu ar fi avut carte de identitate sau rezidenţă de Timişoara. Ulterior, a fost formată o nouă comisie de alegeri, iar Raul Ambruş a fost ales preşedinte al organizaţiei, cu votul majorităţii.

Alegeri cu scandal şi în Capitală

La Sectorul 5 al Capitalei au ieşit la iveală înregistrări cu promisiuni financiare pentru membrii care l-ar vota pe Dan Meran (echipa Orban). În acest context, Dragoş Tănăsoiu, cel care ar fi promis unui alt membru PNL suma de 400 de lei în schimbul unui vot pentru Meran, a anunţat că a depus o plângere penală pe numele persoanei care a înregistrat şi transmis convorbirile. El s-a apărat, spunând că persoana în cauză a încercat să inducă în mod fals ideea că ar fi oferit bani contra unui vot.

Premierul Florin Cîţu a părăsit grupul de WhatsApp după ce „omul său” a pierdut alegerile pentru şefia PNL sector 5, ulterior fiind schimbat şi numele grupului. Cristian Băcanu, susţinător al lui Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia PNL, a pierdut vineri seară alegerile pentru şefia PNL Sector 5, în faţa lui Dan Meran.

Tensiuni între Cîţu şi Orban

Un moment stânjenitor a avut loc şi sâmbătă, la conferinţa de alegeri de la Iaşi, unde au participat atât Florin Cîţu, cât şi Ludovic Orban. Actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a intrat în sală în aplauzele celor prezenţi, chiar în timp ce premierul Cîţu îşi ţinea discursul. „Ciudat, am venit împreună, dar aţi ajuns mai târziu, dar asta este”, a comentat Florin Cîţu. Câştigătorul PNL Iaşi a fost Alexandru Muraru, susţinut de Florin Cîţu, care a precizat că are toată încrederea în acesta.

În judeţul Neamţ, Ludovic Orban s-a comparat cu Cristiano Ronaldo în timpul conferinţei de presă. Liderul a amintit că fosta echipă de fotbal a jucătorului, Real Madrid, nu a mai reuşit să câştige Liga Campionilor după ce a plecat fotbalistul. În replică, Florin Cîţu a transmis că o echipă nu se construieşte în jurul unui singur jucător.

Ludovic Orban aminteşte de valorile tradiţionale

Ludovic Orban a transmis duminică, la Bacău, că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, Biserica, satul românesc, comunitatea, adăugând că PNL are parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca şi cum nu s-ar fi născut în România. În urma alegerilor, la şefia PNL Bacău a câştigat deputatul Mircea Fechet, susţinut de actualul preşedinte al partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite