Şedinţa de Guvern, miercuri. Analiza privind progresele din PNRR, pe masa Executivului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinta de Guvern FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sedinta de Guvern FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul va avea miercuri şedinţă, pe ordinea de zi figurând o analiză asupra progreselor privind realizarea reformelor şi atingerea ţintelor din PNRR. Tot miercuri, CNSU a propus adoptarea mai multor măsuri privind gestionarea pandemiei de Coronavirus.

Potrivit unei informări transmise de Guvern, unul dintre proiectele de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei modifică şi completează lista cu denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

De asemenea, urmează să fie aprobat regulamentul privind condiţiile de înfiinţare a posturilor în afara organigramei pentru activitatea prestată în Task Force (Unitatea de Management al Programelor de Transformare Digitală) pe durata derulării PNRR.

În cadrul şedinţei va fi prezentată şi o informare asupra gradului de absorbţie a fondurilor de coeziune aferente cadrului financiar multianual 2014 - 2020. O altă informare se va axa asupra gradului de absorbţie a fondurilor europene prevăzute pentru România în derularea cadrului financiar multianual 2021 - 2027.

Totodată, vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru două obiective de investiţii care vor fi finanţate din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, din veniturile proprii ale Administraţiei Apele Românie, precum şi din alte surse legal constituite - „Apărarea complexă a localităţilor situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundaţiilor asupra vieţii - judeţul Tulcea” şi „Mărirea gradului de siguranţă a acumulării Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud”.

Pe agenda Guvernului figurează şi un alt proiect de hotărâre privind aprobarea acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte, semnat la 20 mai 2021.

Pe agendă figurează şi trei proiecte de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, a Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi a Ministerului Sportului.

Pe ordinea de zi mai figurează şi proiecte de hotărâri privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi. 

Tot miercuri, CNSU a aprobat propunerea mai multor măsuri privind gestionarea pandemiei de Coronavirus. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite