100 de zile până la europarlamentare. Românii sunt mai interesaţi de alegeri faţă de media europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 100 de zile înainte de data alegerilor europarlamentare, românii sunt mai interesaţi de scrutinul european faţă de media UE, potrivit Biroul de Legătură al Parlamentului European (PE) în România. Reprezentanţii PE speră la o prezenţă mai mare la vot din partea tinerilor.

„Avem un context total diferit faţă de acum cinci ani. Mă refer aici şi la situaţia globală. Amintim Rusia, Turcia, Orientul Mijlociu, SUA, Brexit, multe s-au schimbat faţă de acum cinci ani. Din fericire, în al doilea rând noi constatăm că există şi un mult mai mare interes pentru aceste alegeri faţă de cele din 2014“, a subliniat Bogdan Bârla, ofiţer de presă la Biroul de Legătură al Parlamentului European în România.

Totodată, ultimul barometru al UE arată că românii sunt mai interesaţi de alegeri faţă de media europeană. Astfel, 41% dintre europeni cunosc perioada în care au loc alegeri, iar 51% s-au declarat interesaţi. În cazul României, 53% dintre români cunosc perioada, iar 57% s-au declarat interesaţi.

Europenii cei mai interesaţi de alegeri sunt irlandezii, în timp ce la polul opus se află italienii, conduşi de un guvern populist. 

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite