Volkswagen a suspendat temporar producţia unor modele diesel. Passat şi Arteon nu mai sunt livrate clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VW are din nou probleme cu motoarele 2,0 l TDI
VW are din nou probleme cu motoarele 2,0 l TDI

Criza Dieselgate se adânceşte în cazul Volkswagen. Compania a anunţat că a suspendat temporar producţia unor automobile diesel din cauza unei probleme la un indicator de semnalizare pentru motor, a anunţat producătorul auto german, transmite MarketWatch.

”Pentru modelele Passat cu tracţiune pe faţă, care au fost fabricate începând cu săptămâna 45 din 2017, şi Arteon, fabricate începând din săptămâna 38 din 2017, care sunt echipate cu motoare 2,0 l TDI 140 KW Euro 6 şi cutii de viteză DSG, este posibil ca indicatorul pentru motor cu lumină galbenă să indice o problemă la sistemul de tratare a emisiilor, deşi nu există o astfel de problemă”, se arată într-un comunicat al Volkswagen.

Compania a anunţat că a oprit producţia modelelor Passat şi Arteon afectate de această problemă şi că anticipează că va găsi o soluţie până în trimestrul patru.

”Pentru a putea să oferim clienţilor cărora le-am livrat deja vehiculele o actualizare a software-ului cât mai curând posibil şi pentru a putea să reluăm cât mai repede livrările vehiculelor noi afectate vom lucra intensiv pentru o măsură de remediere”, a precizat compania.

Informaţia a fost publicată pentru prima oară de revista germană Automobilwoche.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite