Vîntu şi Guşă, în vizorul DIICOT într-un nou dosar privind vânzarea Realitatea Media

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ancheta este legată de o serie de acuzaţii de spălare de bani şi delapidare pe relaţia Petromservice – Realitatea Media
Ancheta este legată de o serie de acuzaţii de spălare de bani şi delapidare pe relaţia Petromservice – Realitatea Media

Procurorii DIICOT anchetează noi informaţii privind vânzarea, respectiv cumpărarea pachetului majoritar al Realitatea Media. Potrivit sursazilei.ro, Sorin Ovidiu Vîntu a fost chemat la Parchet pentru a-şi da acordul în privinţa unei expertize grafologice, în timp ce Cozmin Guşă a fost amendat cu 5000 de ron, la începutul lunii mai, pentru că nu a transmis DIICOT documentele referitoare la preluarea postului Realitatea.

Vîntu şi-a dat acordul pentru o expertiză grafologică. Potrivit sursei citate, anchetatorii ar urma să compare semnătura lui Vîntu cu cea de pe o serie de documente privind vânzarea, respectiv, cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Realitatea Media, prezentate la o altă instituţie.

Ancheta este legată de o serie de acuzaţii de spălare de bani şi delapidare pe relaţia Petromservice – Realitatea Media, procurorii încercând să identifice patronii reali ai postului de televiziune în perioada la care se face referire.

Noile acuzaţii pe care procurorii le documentează se suprapun peste scandalul provocat de decizia definitivă de luni, a Curţii de Apel Bucureşti, prin care firma controlată de Guşă a pierdut brandurile Realitatea în favoarea lui Elan Schwartzenberg, fostul propietar. Potrivit lui Gheorghe Piperea, avocatul lui Elan Schwartzenberg, clientul său a redevenit proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea Media.

Guşă: “developez duşmanii şi prietenii”

Actualul acţionar, Cozmin Guşă, interpretează diferit decizia instanţei. Guşă susţine că statutul acestei companii nu se modifică pentru următorii 5 ani, atât timp cât el achită o „chirie” de 10.000 de euro pe lună. „În urma unei taxe de 10.000 de euro pe lună, beneficiem exclusiv de dreptul de folosinţă a mărcilor şi avem şi un drept de preempţiune asupra oricărei înstrăinări de marcă, conform contractului care există, care este depus la CNA în acest moment”, spune Guşă, citat de site-ul media Reporter Virtual.

Guşă a explicat şi de ce a refuzat, iniţial, să comenteze hotărârea Curţii de Apel. “Motivul tăcerii mele de 24 de ore a fost unul, ca să mă exprim într-un limbaj specific serviciilor secrete, de developare a duşmanilor şi a prietenilor, care sigur că au fost foarte harnici în aceste 24 de ore în a spune sau a face câte ceva”, a mai zis Guşă, citat de Reporter Virtual.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite