Un român a murit în Italia, după ce şi-a scos singur doi dinţi pentru că nu avea bani de stomatolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românul a murit la câteva ore după ce a ajuns la spital
Românul a murit la câteva ore după ce a ajuns la spital

Un român în vârstă de 55 de ani din regiunea italiană Calabria a murit din cauza unei septicemii, după ce şi-a extras singur doi dinţi, neavând bani să apeleze la un dentist.

Eugen Munteanu a murit pe 3 ianuarie la spitalul din Acri, unde a ajuns cu dureri îngrozitoare de la o infecţie gravă care ulterior s-a transformat în septicemie. Medicii nu au mai putut face nimic, însă, pentru a-l salva. 

Românul a ajuns în Italia alături de partenera de viaţă şi cu fratele acesteia, „cu speranţa unui trai mai bun şi lăsând în spate o viaţă grea în România“, notează presa italiană. O perioadă au lucrat la o companie din Acri, însă de când li s-a încheiat contractul au ajuns să trăiască într-o baracă, în parc.  

Cei trei se aflau în evidenţa serviciilor care acordă asistenţă socială, care încercau să îi ajute, potrivit il Quotidiano. Ei erau ajutaţi şi de un preot care le oferea hrană şi îmbrăcăminte, iar de câteva luni o asociaţie caritabilă le asigura zilnic o masă caldă. Însă de câteva zile românii nu au mai fost văzuţi, aşa că oamenii au început să se îngrijoreze şi au cerut informaţii de la serviciile sociale.

Aşa au aflat că Eugen, măcinat de dureri puternice, şi-a scos singur doi dinţi. Însă durerile nu au încetat, ci a început să se simtă tot mai rău, până când a ajuns la spital, unde a murit după câteva ore. 

Presa locală se întreabă dacă nu cumva cei trei români disperaţi au fost lăsaţi singuri şi dacă „comunitatea a făcut destul pentru aceste suflete pierdute“. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite