Cum arată noul model de declaraţie pentru părăsirea localităţii DOCUMENT

Cum arată noul model de declaraţie pentru părăsirea localităţii DOCUMENT

Se va putea ieşi din localitate pentru deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat Foto: Politia de Frontiera

Autorităţile au dat publicităţii un nou model de declaraţie pentru părăsirea localităţii. Vom putea ieşi din localitate pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ştiri pe aceeaşi temă


Astfel, din această noapte ieşirea în afara localităţii se va face, în continuare, doar pentru motive întemeiate. 
 
”Este interzis în afara localităţii cu excepţii: interes profesional, umanitar, activităţi agricole, îngrijirea unei proprietăţi, programe sau proceduri în centre de tratamente, îngrijirea copiilor, membrilor de familie, asistenţa persoane vârstnice, deces, asistenţa medicală care nu poate fi amânată”, a anunţat Raed Arafat. 
 
Mai exact, potrivit autorităţilor, începând cu data de 15.05.2020, este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în interiorul localităţilor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei şi evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.
 
 

Descarcă declaraţia

 
(2) Cu aceeaşi dată se dispune redeschiderea parcurilor pentru public, cu excepţia locurilor de joacă pentru copii şi cu respectarea măsurilor generale de prevenire şi protecţie.
 
(3) Se instituie interdicţia deplasării persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane cu următoarele excepţii:
 
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; 
b) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
c) deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole;
d) deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către
producătorii agricoli;
e) deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi din altă
localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi;
f) deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de
tratament;
g) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie; 
h) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
i) deplasarea pentru activităţi recreativ-sportive individuale desfăşurate în aer liber (ciclism, drumeţie, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
j) deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane şi respectarea regulilor de distanţare socială;
k) deplasarea pentru achiziţia, service-ul, efectuarea ITP sau alte operaţiuni de întreţinere a vehiculelor, activităţi care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.
 
(4) La solicitarea instituţiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor
stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) se
justifică prin declaraţie pe propria răspundere. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările