România conduce detaşat în topul Eurostat al ţărilor cu cele mai multe WC-uri în fundul curţii

România conduce detaşat în topul Eurostat al ţărilor cu cele mai multe WC-uri în fundul curţii

Apropape o treime din casele românilor au WC-ul în curte

Aproximativ o treime din locuinţele din România au WC-ul în afara casei, ceea ce ne plasează pe un ruşinos ultim loc în Europa la capitolul toaletelor moderne. Locul doi este ocupat de Bulgaria, iar locul trei de Lituania. La extrema cealaltă, clasamentul este ocupat de Luxemburg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă, media europeană a locuitorilor care nu au toaleta în casă este de doar 2,4%, procentul ajunge la 29,7% în cazul României.
 
România este urmată de Bulgaria (16,7 la sută), Lituania (12,2 la sută), Letonia (10,9 la sută), Estonia (6,1 la sută) şi Ungaria (3,9 la sută), arată Eurostat.
 
Asta înseamnă că România are un număr aproape dublu de localnici care nu au toaletele în casă faţă de Bulgaria, arată digi24 Procentul de 29,7% este în scădere faţă de 2016, când ajungea la 32,6%.
 
Ţările care stau cel mai bine la acest capitol sunt Luxemburg, Spania şi Germania, unde procentul este de doar 0,1 la sută. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările